3 Nieuwe winkels voor BLz/Libris

Laatst bijgewerkt op: 21 - 08 - 2018 | 11:26

Blz/Libris heeft 3 vestigingen toegevoegd aan haar winkelbestand. Het gaat om de Steenwijkse Boekhandel (Steenwijk), Boekhandel Sprankenis (Maarheeze) en Boekhandel 'Het Paard van Troje' (Goes). "Zij waren voorheen aangesloten bij Libridis/boekenpartners, maar hebben nu gekozen voor de kracht en professionaliteit van Blz.", aldus Carolien Damwijk ban Intres Media, het bedrijf waar de formules Blz. en Libris onder vallen. 

Damwijk vervolgt: "Steeds meer ondernemers zien de grote voordelen van samenwerking met collega's. En van aansluiting bij een groep die actief op zoek blijft naar nieuwe kansen binnen de boekenmarkt. Blz., dat onlangs een geheel nieuwe uitstraling heeft gekregen."

Anthoni Fierloos van Boekhandel 'Het Paard van Troje' is duidelijk over zijn keuze voor aansluiting bij Blz. "Dat heeft vooral te maken met de digitale voorsprong van de groep. Blz. is hierin verder dan de rest van de markt. Als zelfstandige ondernemer wil je het liefst zoveel mogelijk zelf doen, maar het is gewoon onmogelijk om in je eentje zo'n geavanceerde website met bestelmogelijkheden te ontwikkelen. Ook het Blz.-partnerprogramma met scholen spreekt me erg aan. Wat ik zoek in samenwerking is dus expertise die je zelf niet hebt. Dat geldt ook voor folders en andere uitingen. Als individuele ondernemer maak je gebruik van de schaalvoordelen binnen de grote groep die Blz. is. Zeker in deze tijd moet je alert zijn, scherp kunnen concurreren en snel bij ontwikkelingen kunnen aansluiten. Blz. is heel actief en de betrokkenheid vanuit de organisatie en tussen ondernemers onderling is groot."

Bij Libris en Blz. zijn zelfstandige ondernemers aangesloten, die gericht samenwerken om de concurrentie met ketens op alle fronten aan te gaan. De 96 boekhandels binnen Libris zijn de toonaangevende breed assortiment boekhandels. Binnen de Blz.formule (met 76 winkels) zijn de betere kantoorboekhandels aangesloten met een ijzeren mix van boeken en kantoorartikelen. Met een gezamenlijke algemeen boeken omzet van ruim 100 miljoen euro, is deze groep marktleider binnen de markt van het algemene boek.


Reageren

Uw reactie op dit artikel is welkom.

 
KantoorVak Trends & Design januari-februari 2020

Klik hier voor de laatste editie van het magazine KantoorVak Trends & Design.

Houd mij op de hoogte
Volg ons op  facebook      
Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.