35 jaar Velto en Interstuhl

35 jaar Velto en Interstuhl

Laatst bijgewerkt op: 31 - 07 - 2014 | 16:45

Op 1 augustus importeert Velto al 35 jaar Duitse kwaliteitsstoelen van fabrikant Interstuhl voor de Nederlandse en Belgische markt. In al die jaren is er veel veranderd, maar veel bleef ook hetzelfde: Interstuhl, de relatie met de dealers en de familie van der Velde.

Coen van der Velde bouwde een gezond en succesvol bedrijf op en in 2008 nam zoon Wilbur het roer van hem over. 

 

Coen van der Velde

Een goeddoordachte keuze; de voordelen van familiebedrijven zijn de korte lijntjes, dezelfde manier van werken, het behoud van kennis na verandering in het management. Behoud van het goede dus, maar wel met de frisse wind die de nieuwe generatie met zich meebrengt. Net als Velto is producent Interstuhl een familiebedrijf. Bij Interstuhl staat inmiddels de derde generatie aan het roer, zij werken op eenzelfde manier; dat werkt ook zeer prettig.

Wilbur: ‘We zijn de afgelopen jaren qua visie voor marktbenadering een andere weg ingeslagen. Het gaat niet om de producten, maar om de oplossingen die we bieden.’ Dat Velto die oplossingen biedt via de dealers is onveranderd gebleven. ‘We doen er alles aan om ervoor te zorgen dat de dealers onze producten zo goed mogelijk kunnen verkopen en hun overhead substantieel wordt verlaagd. Zij moeten eigenlijk alleen met de verkoop bezig zijn en de rest aan ons overlaten. Daarom hebben we bijvoorbeeld de Velto Zitkamer, zodat een dealer weinig werk heeft aan zijn showroom of die zelfs helemaal kan schrappen. Door onze korte levertijden en de snelleverprogramma’s hebben ze in principe geen magazijn meer nodig. Bij ons Front Office team kunnen ze terecht voor offertes, advies en allerhande informatie. Natuurlijk is anno 2014 alles digitaal beschikbaar – o.a. via bestelsysteem Partnernet – zoals CAD-bestanden, projectfoto’s, certificaten et cetera. Ondersteuning bieden we ook door ons serviceteam en onze afdeling marketing/communicatie. We ondersteunen met workshops voor de verkoopmedewerkers en met een ergonomisch spreekuur dat dealers helpt hun klanten zo’n goed mogelijk advies te geven. Al die elementen maken het mogelijk de overhead van de dealers te beperken, wat in deze markt hard nodig is.

 

Velfo

Dat is de toegevoegde waarde van Velto.’De toegevoegde waarde van Velto, gecombineerd met de pluspunten van Interstuhl blijkt een goede combinatie. Interstuhl is een sterk merk. Qua stoelen veruit het meest innovatief: in de markt is Interstuhl de enige die de laatste tien jaar met veel nieuwe innovatieve oplossingen is gekomen. Daarnaast is het een organisatie met heel veel aandacht voor het milieu, en met die instelling hebben we nog een heel lange gezonde toekomst voor onswww.velto.nl


Reageren

Uw reactie op dit artikel is welkom.

 
KantoorVak Trends & Design januari-februari 2020

Klik hier voor de laatste editie van het magazine KantoorVak Trends & Design.

Houd mij op de hoogte
Volg ons op  facebook      
Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.