3M neemt kantoor- en consumentendivisie over van Avery

Laatst bijgewerkt op: 20 - 01 - 2012 | 11:36

3M heeft vandaag bekendgemaakt dat het een definitieve overeenkomst heeft gesloten om de kantoor- en consumentendivisie (Office and Consumer Products, "OCP") over te nemen van Avery voor een totaal overnamebedrag van USD 550 miljoen contant. De overname vergroot het marktaandeel van 3M in de segmenten kantoor, educatie en consument en vergroot tevens het scala aan toonaangevende merken binnen 3M.

De OCP-divisie van Avery Dennison is een van de grootste leveranciers ter wereld van kantoor- en schoolproducten, waaronder etiketten, mappen, presentatiematerialen, archiveer- en indexproducten, schrijfinstrumenten, en andere producten voor het organiseren van kantoor en huis. OCP omvat ook de merken Avery(R), HI-LITERS(R), en Marks-A-Lot(R) in onder meer  Nederland, VS, Canada, Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Australië, Nieuw-Zeeland. De omzet bedroeg naar schatting USD 765 miljoen in 2011 en de winst vóór rente, belasting en afschrijvingen USD 95 miljoen.

Met de toevoeging van OCP verkrijgt 3M schaalvergroting en een bredere wereldwijde aanwezigheid op de markt voor kantoor-, school- en consumentenproducten. De bedrijvencombinatie zal blijven investeren in productinnovatie, category management en bedrijfs- en ketenanalyse, om retailers en consumenten superieure producten en shopervaringen te bieden.

"Deze overname is een aanvulling op onze mondiale activiteiten, waartoe ook onze klassieke merken Post-it en Scotch behoren, en zal ons helpen om onze klanten nog beter te bedienen met een versnelde productinnovatie," aldus Bill Smith, Vice President en General Manager van de 3M Office Supplies-divisie. "Bovendien zal OCP voortbouwen op de sterke en lange klantrelaties van 3M wereldwijd."

Op basis van Amerikaanse grondslagen voor financiële verslaggeving schat 3M dat de overname zal leiden tot een verwatering van de winst per aandeel van circa USD 0,06 in de eerste 12 maanden na de overeenkomst. Exclusief correcties voor purchase-accounting en verwachte integratiekosten zal de overname naar schatting van 3M USD 0,03 toevoegen aan de winst per aandeel over dezelfde periode.

OCP heeft zijn hoofdkantoor in Brea (Californië, VS) en heeft wereldwijd circa 3.000 werknemers. De transactie zal naar verwachting in de tweede helft van 2012 wordt afgerond, behoudens de gebruikelijke voorwaarden waaronder eventuele noodzakelijke toestemming van toezichthouders.


Bron: ANP Pers Support


Reageren

Uw reactie op dit artikel is welkom.

 
KantoorVak Trends & Design januari-februari 2020

Klik hier voor de laatste editie van het magazine KantoorVak Trends & Design.

Houd mij op de hoogte
Volg ons op  facebook      
Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.