ACI nieuwe contractleverancier Hameco

Laatst bijgewerkt op: 01 - 11 - 2012 | 13:25

Als gevolg van conjuncturele en structurele ontwikkelingen in onze branche, zien we al een aantal jaren dat bedrijven het moeilijk hebben. Dat geldt niet alleen voor de consument gerichte en de btb vakhandel, maar ook voor toeleveranciers.

In de afgelopen jaren heeft de Hameco samengewerkt met een groot aantal producenten en importeurs van A-merken en daarnaast met een aantal distributeurs van klassieke kantoorartikelen en van toners en cartridges. Waar we in de afgelopen jaren een hechte samenwerking hebben opgebouwd met Spicers en Alpha, werd het voor onze derde distributeur Despec Nederland steeds moeilijker om aan de klantverwachtingen van Hameco leden te voldoen. Uiteindelijk heeft dit begin van dit jaar geleid tot een beëindiging van onze jarenlange relatie met Despec.

Om te beoordelen hoe de Hamecoleden op de onmiskenbare veranderingen in de distributie reageerden, is een enquête gehouden naar de huidige inkoopkanalen van de leden.

Hieruit bleek, dat een groot aantal leden buitengewoon tevreden is over het functioneren van Hameco distributeurs Spicers en Alpha, maar tevens bleek hieruit dat een groot aantal leden inmiddels een aanzienlijk deel van hun inkoop laten lopen via ACI. Daaruit is nu een samenwerking geboren tussen Hameco en ACI. Deze gaat 1 november in.

Hameco leden die al bij ACI bestellen, worden conditioneel beloond en ACI heeft uitgesproken, dat zij ernaar zullen streven zoveel mogelijk producten van de via ACI gedistribueerde merken beschikbaar te maken voor Hameco leden.


Reageren

Uw reactie op dit artikel is welkom.

 
KantoorVak Trends & Design januari-februari 2020

Klik hier voor de laatste editie van het magazine KantoorVak Trends & Design.

Houd mij op de hoogte
Volg ons op  facebook      
Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.