ADVEO en EBP doen er een tweede jaar bij als partners

ADVEO en EBP doen er een tweede jaar bij als partners

Laatst bijgewerkt op: 05 - 10 - 2015 | 10:27

ADVEO, Europees marktleider in de grootdistributie van kantoorproducten, -diensten en -oplossingen, heeft zijn Europese samenwerking verlengd met ST3Di, het 3D-printer- en verbruiksgoederenmerk van Environmental Business Products (EBP).

 

Na een succesvolle lancering in 2014 zijn ook in de toekomst 3D-printers en verbruiksgoederen van ST3Di te koop op alle ADVEO markten (Frankrijk, Duitsland, Spanje, Portugal, Italië en de Benelux), in catalogi en online. Het team van ST3Di heeft meer dan twintig jaar ervaring in de printindustrie en zal als partner van ADVEO ook opleidingen en ondersteuning bieden aan ADVEO en zijn klanten.

De toepassingen van 3D-printers zijn eindeloos, zowel in bedrijven, op school als thuis.

Alle fabrikanten starten met de prototypefase. Spuitgietvormen produceren en verbeteringen aanbrengen is een duur en tijdrovend proces. Als een fabrikant 3D-printtechnologie inzet voor prototyping voor hij de finale tooling kiest en de massaproductie opstart, kan hij zijn uitgaven inperken en zijn product sneller op de markt brengen. Het ontwerp zit goed van bij het begin, zonder dure preproductie en tests. Studenten kunnen dan weer de stevigheid, functionaliteit en ergonomie van hun model testen met meer dan alleen een CAD-model. En ontluikende interieurarchitecten kunnen met unieke decoratie en uniek meubilair een persoonlijke toets geven aan hun huis. Of gewoon voor het plezier iets bouwen – denk maar aan speelgoed, spelletjes, autoaccessoires op maat, leuke outfits en poppenhuizen.

Het gamma van ST3Di bestaat uit twee ultramoderne printers. Veiligheid stond tijdens de ontwerpfase hoog op de agenda en daarom zijn ze gemaakt als gesloten unit. Het filament is verkrijgbaar in vier materialen (waaronder hout en ABS) en negen PLA-kleuren. Z-asbladen zorgen voor een probleemloze hechting, en zodra ze zijn verwijderd is het printvlak schoon en klaar voor een nieuwe printopdracht.

De filamentcartridges zijn uitgerust met smartchiptechnologie die het filamentniveau herkent en ervoor zorgt dat de correcte materialen gebruikt worden. Dit is cruciaal voor een consequente printkwaliteit en levert de wederverkoper nabestellingen op. De filamentmaterialen zijn speciaal ontworpen voor de technologie van ST3Di en ondergaan strenge tests. Alles wordt geproduceerd met ongebruikt materiaal van hoge kwaliteit, zonder onzuiverheden. Zo is het eindresultaat gegarandeerd van topkwaliteit. Via de eigen Helpful Printer Driver® software kunnen klanten bovendien met één druk op de knop verbruiksgoederen bijbestellen.

Philippe Guillotin, merchandising- en aankoopdirecteur voor Europa bij ADVEO: “De producten van EBP zijn de perfecte aanvulling op de portfolio van ADVEO. We blijven er alles aan doen om onze klanten hoogstaande producten met een meerwaarde aan te bieden.”

Aleem Hosein, algemeen directeur bij Environmental Business Products, voegde daaraan toe: “EBP heeft een vertrouwensband opgebouwd met ADVEO. We blijven dan ook met veel plezier zakendoen met hen via het merk ST3Di. Bovendien willen we ADVEO helpen om hun 16.000 Europese klanten warm te maken voor de toepassingen en voordelen van 3D-printtechnologie.”


Reageren

Uw reactie op dit artikel is welkom.

 
KantoorVak Trends & Design januari-februari 2020

Klik hier voor de laatste editie van het magazine KantoorVak Trends & Design.

Houd mij op de hoogte
Volg ons op  facebook      
Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.