ADVEO krijgt een banklening

Laatst bijgewerkt op: 19 - 03 - 2019 | 15:48

ADVEO krijgt een banklening van 20 miljoen euro en ondertekent een verkoopoptie voor zijn opslagruimte in Tres Cantos voor een bedrag van 22 miljoen euro

ADVEO en de banken waarmee de onderneming in juli 2017 een overeenkomst voor een gesyndikeerd krediet heeft ondertekend, zijn tot een akkoord gekomen waardoor ADVEO van de bank een bijkomende lening van 20 miljoen euro toegekend krijgt. Deze fondsen zullen in de komende dagen worden vrijgegeven, zodra de gebruikelijke procedures zijn afgerond.

Tegelijk heeft ADVEO een overeenkomst bereikt voor de toekenning van een aankoopoptie op de magazijnen in Tres Cantos (Madrid) voor een bedrag van 22 miljoen euro. Deze transactie zou een meerwaarde van 8,4 miljoen euro opleveren.

Als gevolg van beide overeenkomsten, die een oplossing vormen voor het liquiditeitstekort van de onderneming, is het financieringsvoorstel dat ADVEO heeft ontvangen van een investeringsfonds (voor een bedrag van 33 miljoen euro) niet langer nodig.

De banklening van 20 miljoen euro zal in de komende dagen ter beschikking worden gesteld en zal ADVEO de nodige liquiditeit bieden om zijn voorraden weer aan te vullen, zijn operationele activiteit te herstellen en zijn strategische plan 2017-2020, de katalysator voor zijn groei in de komende jaren, verder uit te rollen.

Er wordt verwacht dat de verkoop van het magazijn in Tres Cantos voor 22 miljoen euro uiterlijk op 2 oktober 2018 officieel zal zijn afgerond.


Reageren

Uw reactie op dit artikel is welkom.

 
KantoorVak Trends & Design januari-februari 2020

Klik hier voor de laatste editie van het magazine KantoorVak Trends & Design.

Houd mij op de hoogte
Volg ons op  facebook      
Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.