Ahrend gaat uitvoering geven aan verbeteringsplan 'Terugkeer naar Winstgevendheid'

Laatst bijgewerkt op: 03 - 02 - 2012 | 16:21

Inrichter Koninklijke Ahrend N.V. wil steeft een flexibeler en klantgerichter organisatie na. Dat is de basis van de herstructurering die het bedrijf vandaag aankondigde. “We gaan herstructureren om het bedrijf in veranderde marktomstandigheden slagvaardiger en weer winstgevend te maken”, aldus Remon van Rijn, woordvoerder van het bedrijf.

Deze herstructurering is onderdeel van een integraal verbeteringsplan, met de titel 'Terugkeren naar Winstgevendheid' dat de nieuwe directie op basis van een strategische studie uitvoert. Naast een meer flexibele en klantgerichtere organisatie zijn internationale groei en integrale kostenbesparingen belangrijke speerpunten. Dit laatste vooral als gevolg van teruglopende vraag naar (kantoor)meubilair en –inrichting. "De inrichtings- en projectmarkt als geheel loopt terug. Dat heeft te maken met een afnemende investeringen maar ook in veranderende werkomstandigheden. Organisaties slanken af en meubilair gaat langer mee."

Binnen de herstructurering is ook ruimte voor nieuwe investeringen. Zo zal er ingezet worden op internationale groei, zullen een aantal activiteiten gecentraliseerd worden bij de fabriek in Sint Oedenrode maar zal ook het productportfolio worden uitgebreid. "Door de samenvoeging van zaken bij de fabriek, want naast centraliseren van administratieve taken daar zal er ook een vernieuwde showroom worden gebouwd, kunnen we de lijnen naar onze klanten nog korter maken. Hierdoor hebben we straks minder schijven, dus zijn we flexibeler en kunnen we klantgerichter zijn.

Er zullen bij Ahrend in Nederland naar verwachting de komende twee jaar 175 arbeidsplaatsen verdwijnen, waarbij gedwongen ontslagen niet voorkomen kunnen worden. Over gevolgen voor de buitenlandse vestigingen en deelnemingen kan nog niets worden gezegd. De ontslagen vallen binnen alle geledingen binnen de organisatie. Bij Ahrend werken momenteel circa 1.200 mensen. Medewerkers en vakbonden CNV, FNV Bondgenoten en De Unie zijn geïnformeerd. De Centrale Ondernemingsraad is om advies gevraagd.


Reageren

Uw reactie op dit artikel is welkom.

 
KantoorVak Trends & Design januari-februari 2020

Klik hier voor de laatste editie van het magazine KantoorVak Trends & Design.

Houd mij op de hoogte
Volg ons op  facebook      
Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.