ARC17 Award voor HUBB

ARC17 Award voor HUBB

Laatst bijgewerkt op: 02 - 05 - 2018 | 12:10

Meubelserie HUBB, ontwikkeld door Mecanoo architecten en Gispen, heeft de ARC17 Meubel Award gewonnen. De jaarlijks georganiseerde ARC Awards, een initiatief van de Architect, belicht de kracht van ontwerp. De jury, onder leiding van Diederik Fokkema, prijst de manier waarop het ontwerp inspeelt op eenflexibel ruimtegebruik. Daarmee beantwoordt het meubel met een simpel systeem aan de behoeften van gebruikers in de veranderende werkomgeving.


ARC17
De ARC Awards werden gisteravond, 30 november uitgereikt in de Kauwgomballenfabriek in Amsterdam. Met ARC streeft de Architect ernaar om het ontwerpvak in de volle breedte te promoten voor een groot publiek en vernieuwing zichtbaar te maken.

Leeromgeving van de toekomst
HUBB door Mecanoo en Gispen is een inrichtingsconcept voor het onderwijs. Het systeem bestaat uit een serie bouwstenen om een bestaande ruimte in verschillende zones in te richten. De indeling is eenvoudig aan te passen door de elementen anders te combineren. Op deze manier faciliteert het meubel verschillende manieren van onderwijs binnen de bestaande structuren van een gebouw.

Arne Lijbers, architect bij Mecanoo: 'Vanuit de ervaring met onze gebouwen merkten we dat er binnen die gebouwen nog heel veel ruimte is om verder te ontwerpen en betere omgevingen te maken. HUBB is het resultaat van een onderzoek naar de leeromgeving van de toekomst: een stimulerende plek waar verschillende activiteiten tegelijkertijd kunnen plaatsvinden.'

Nieuwe oplossingen
Voor de ARC17 Meubel Award ontving de redactie van de Architect 26 inzendingen. De jury heeft bij deze inzendingen gezocht naar innovatieve ontwerpen die inspelen op de veranderende manier van werken. Na haar overleg nomineerde de jury drie ontwerpen: PLANKSTAAL door MIRA, HUBB door Mecanoo en Gispen en collegezaalstoel Campus door Studio Leon Thier Architectuur/ Interieur.

Uiteindelijk reikte de jury de ARC17 Meubel Award uit aan HUBB. Zij prijst de manier waarop het idee op een systematische manier is uitgewerkt tot een industrieel uitvoerbaar meubel. HUBB toont aan dat ontwerper en fabrikant elkaar kunnen versterken om samen tot nieuwe oplossingen te komen.

Circulaire economie
HUBB is zowel in vorm als materialisatie uniek, en wordt volgens de principes van de Circulaire Economie geproduceerd. Bij veranderende behoefte is HUBB eenvoudig en duurzaam te hergebruiken.

HUBB is ontworpen voor het onderwijs, maar ook zeer geschikt om toegepast te worden in kantoren, culturele instellingen of in de zorg.

www.gispen.com/nl/hubb


Reageren

Uw reactie op dit artikel is welkom.

 
KantoorVak Trends & Design januari-februari 2020

Klik hier voor de laatste editie van het magazine KantoorVak Trends & Design.

Houd mij op de hoogte
Volg ons op  facebook      
Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.