ARMOR neemt geen enkel risico met giftige stoffen cartridges

Laatst bijgewerkt op: 29 - 01 - 2020 | 17:04

De afgelopen maanden verschenen er diverse berichten in de media over de aanwezigheid op de Europese markt van new built cartridges die ivm giftige stoffen niet voldoen aan de geldende voorschriften. In reactie heeft ARMOR € 150.000 in R&D geïnvesteerd waarmee de organisatie haar commitment onderstreept enkel cartridges te produceren die voldoen aan alle EU veiligheids- en beveiligingsnormen.

ETIRA verhoogt het alarm

De regelgeving rondom zowel  OEM als remanufactured cartridges in Europa is zeer streng. De verschillende voorschriften omvatten de conformiteit van de cartridges met Europese normen (AEEA-, REACH- en RoHS-richtlijnen) en het kader voor intellectueel eigendom. Ze zijn bedoeld om de gezondheid en de leefomgeving van de burgers van de Europese Unie te beschermen en tegelijkertijd de duurzaamheid van de producten te waarborgen. Deze voorschriften zijn van toepassing op verbruiksgoederen die in Europa worden geproduceerd, maar volgens ETIRA is Europese grenscontrole niet voldoende om de gebruiker te beschermen en hen te informeren over de samenstelling van deze new-built niet-OEM-cartridges die in Europa worden geïmporteerd. September vorig jaar heeft ETIRA een verklaring afgegeven waarin de aanwezigheid op de Europese markt van new-built niet-OEM-cartridges met een gevaarlijk niveau van chemische inhoud (waaronder DecaBDE) wordt gemeld.

Kies bewust

“Momenteel zijn er meer dan 5 miljoen new-built niet-OEM-cartridges, en dus potentieel niet herbruikbaar, aanwezig op de Europese markt. Hiermee worden de algehele kwaliteit van cartridges en de veiligheid van de gebruikers op het spel gezet. Bewust kiezen is belangrijk. Kies je voor een door ARMOR gereviseerde cartridge dan kies je voor een verbruiksartikel dat ecologisch verantwoord is”, licht Gerwald van der Gijp, directeur van ARMOR Office Printing en lid van de raad van bestuur van ETIRA, toe.

Volgens Europese richtlijnen

Met dertig jaar industriële knowhow is ARMOR Office Printing een expert binnen de remanufacturing printindustrie. Het afgelopen jaar is € 150.000 in R&D geïnvesteerd specifiek om de remanufactured cartridges volledige te laten voldoen aan de REACH-, CLP-, RoHS- en WEEE Europese richtlijnen. Partners en eindgebruikers zijn er zeker van dat de cartridges veilig zijn voor zowel de eindgebruiker als het milieu. Daarnaast commiteert ARMOR Office Printing zich aan de Europese richtlijnen voor intellectueel eigendom bij de ontwikkeling van de cartridges.


Reageren

Uw reactie op dit artikel is welkom.

 
KantoorVak Trends & Design januari-februari 2020

Klik hier voor de laatste editie van het magazine KantoorVak Trends & Design.

Houd mij op de hoogte
Volg ons op  facebook      
Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.