Bijna 1 miljoen meter kaftpapier verkocht op Schoolcampus V&D

Bijna 1 miljoen meter kaftpapier verkocht op Schoolcampus V&D

Laatst bijgewerkt op: 18 - 09 - 2012 | 10:14

Komende week beginnen in de regio zuid de eerste scholen weer en zit het vakantieseizoen er nagenoeg weer op. Bij de grootste verkoper van Back to School producten, Vroom en Dreesmann, is men tevreden over de bezoekcijfers van de Schoolcampus. Ook de doorverkoop wordt als positief bestempled door de woordvoerster van het warenhuis. "In totaal hebben we al 920.000 meter kaftpapier verkocht en 2.200 meter aan opgestapelde agenda's."

Als grootste aanbieder van schoolartikelen signaleert V&D, vaak als eerste, de trends voor komend schooljaar. Ieder jaar bezoeken scholieren de V&D Schoolcampus voor de meest populaire schoolspullen, van schooltassen en rekenmachines tot aan agenda’s en kaftpapier.  

Kleur is trend

Dit jaar staat alles in het teken van kleur. De kleurrijke modetrends van nu zijn terug te zien in de schoolartikelen voor zowel meisjes als jongens. "Mode invloeden spelen een belangrijke rol bij de aanschaf bij schoolartikelen, vooral bij meisjes. Zo zijn poederkleuren erg gewild. De private label schoollijnen van V&D ‘Sweet Sushi’ en ‘Pretty Bright’ spelen hier op in. Neonkleuren als fel roze, geel en groen zijn ook erg populair, zowel bij meisjes als bij jongens. Meisjes combineren de neonkleuren met elkaar, jongens combineren het met donkere kleuren als zwart en blauw. Scholieren vullen het gekleurde assortiment aan reguliere schoolartikelen, als schriften en kaftpapier, aan met neon plastic accessoires als tijdschrift archiefboxen, pennenbakjes en bureau organizers", vertel Inge van Langelaar van V&D ons.

Top agenda's

In de laatste jaren ziet V&D dat meisjes steeds meer gericht zijn op mode bij aanschaf van schoolspullen. Merken als Blond, Little Diva, Fashionista en streetfashion gerelateerde schoolspullen zijn steeds meer gewild. "In vergelijking met jongens kopen meisjes steeds eerder in de schoolvakantie hun agenda bij de Schoolcampus voor het nieuwe schooljaar. Zij willen er zeker van zijn dat ze de agenda bemachtigen die ze graag willen hebben en tijdens de vakantie laten ze de agenda alvast vol schrijven met leuke berichten van vriendinnen." In tegenstelling tot meisjes blijven jongens merktrouw, met merken als
Southpark en Voetbal international in de top 5 schoolagenda’s. V&D Schoolcampus heeft dit jaar een brede keuze aan ruim 140 agenda’s.

Top 5 schoolagenda's bij Vroom & Dreesmann 
                    Meisjes                 Jongens
                    Fashionista Fashion   Southpark
                    Blond   Fokke & Sukke
                    Angry Birds   Voetbal International
                    PIP Studio   Radio 538
                    America Today   Vans

 


Reageren

Uw reactie op dit artikel is welkom.

 
KantoorVak Trends & Design januari-februari 2020

Klik hier voor de laatste editie van het magazine KantoorVak Trends & Design.

Houd mij op de hoogte
Volg ons op  facebook      
Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.