Bimos Neon wint Red Dot Design Award

Bimos Neon wint Red Dot Design Award

Laatst bijgewerkt op: 28 - 01 - 2015 | 22:00

Opnieuw een designprijs voor Neon! De nieuwste werkstoel uit de bimos-familie heeft zich behalve in functie ook al drie keer in design bewezen. Na de jury van de German Design Award en de DDC (Deutschen Design Counsil) is ook de jury van de red dot award overtuigd van het ontwerp van Neon.

De red dot award is een prestigieuze prijs die sinds 1955 wordt uitgereikt door het Duitse Design Zentrum Nordrhein Westfalen in Essen. Er worden prijzen uitgereikt in de categorieën product design, ontwerpbureaus en designconcepten. Winnende ontwerpen worden ook in het Red Dot Design Museum in Essen getoond. Uit meer dan 11.000 inzendingen uit meer dan 61 landen is Neon als een van de winnaars gekozen.

Het unieke aan Neon is het concept met verwisselbare kussens. Die kunnen in een handomdraai worden vervangen door kussens in een ander materiaal of andere kleur. Op die manier kun je herkenbaarheid in een organisatie creëren en de stoel aanpassen aan het type werknemer of soort werkzaamheden. Bij een eventuele beschadiging hoeft de gebruiker alleen de zitting te vervangen.

Neon is een product van het merk bimos, marktleider in Europa op het gebied van werkstoelen. De stoelen van bimos komen uit de Interstuhl-fabriek, die behalve het merk interstuhl en bimos ook het merk prosedia voert. Deze award is er één in een lange reeks prijzen en onderscheidingen die Interstuhl gekregen heeft.


Reageren

Uw reactie op dit artikel is welkom.

 
KantoorVak Trends & Design januari-februari 2020

Klik hier voor de laatste editie van het magazine KantoorVak Trends & Design.

Houd mij op de hoogte
Volg ons op  facebook      
Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.