Bimos valt drie keer in de prijzen

Bimos valt drie keer in de prijzen

Laatst bijgewerkt op: 15 - 11 - 2012 | 18:16

NEON en Fin van werkstoelenmerk bimos zijn beide beloond met prestigieuze designprijzen. Zo kreeg Fin de ‘Gute Gestaltung’ van DDC. NEON kreeg behalve die prijs ook de German Design Award. Nu bimos het afgelopen jaar de aandacht voor design nieuw leven in heeft geblazen, zijn deze prijzen voor de nieuwste ontwerpen een welkome beloning.

Helmut Link is Managing Director van Interstuhl, het bedrijf dat onder andere bimos produceert. Hij legt deze nieuwe toewijding aan design bij bimos uit: ‘Onze zitoplossingen hebben altijd goed gescoord vanwege de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en de goed ontworpen ergonomie. Toch moeten we ons in veel markten meer onderscheiden, en hier hebben we dat kunnen doen met het design.’

De internationale German Design Award wordt uitgereikt door de German Design Counsil. Dat is een groep designspecialisten uit verschillende branches, die met name op design beoordelen. Daarnaast testen ze ook op innovatie, merkwaarde, functionaliteit, ergonomie en milieuvriendelijkheid bij zowel gevestigde designers als startende talenten. Met deze prijs heeft NEON bewezen onderscheidend te zijn in design, in een markt waar functionaliteit en ergonomie nog steeds als het meest belangrijk worden gezien.

Zowel Fin als NEON vielen in de prijzen bij de German Designer Club (DDC). Bij deze organisatie worden de ontwerpen anoniem beoordeeld door een onafhankelijke jury die volledig transparant te werk gaat. Op die manier worden volgens deze club alleen de beste ontwerpen beloond met de ‘Gute Gestaltung’.

NEON van bimos is een werkstoel die zich onderscheidt door de verwisselbare bekleding. Zo zijn de kussens aan te passen aan de werkplek of aan de persoon die gebruik maakt van de stoel. Rondom de zitting heeft NEON een flexband in verschillende kleuren, zodat de stoelen van een afdeling of een collega makkelijk te herkennen zijn. 

Fin is een stahulp met een bijzonder design. Doordat de zitoplossing licht is en handvatten heeft, is hij eenvoudig te verplaatsten. Het materiaal maakt het een comfortabele stahulp die gemakkelijk schoon te maken is.


Categorieën: Meubilair & Stoelen

Reacties

  • Zeer interessant artikel ook voor onze klanten: kunstschilders die vaak lang achter hun ezel staan. Wat zijn u verkooppunten?

    M.Wijnands-Penners - 19 - 11 - 2012 | 11:45

Reageren

Uw reactie op dit artikel is welkom.

 
KantoorVak Trends & Design januari-februari 2020

Klik hier voor de laatste editie van het magazine KantoorVak Trends & Design.

Houd mij op de hoogte
Volg ons op  facebook      
Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.