Boekhandel Henk Berkers opent filiaal

Laatst bijgewerkt op: 18 - 12 - 2011 | 19:18

De Astense Blz.-boekhandel Henk Berkers opent een nieuwe vestiging in een nieuw op te leveren winkelcentrum. In de zaak komen ook een postkantoor en een ING-punt.

‘Het postkantoor in Asten kwam vrij,’ vertelt mede-eigenaar Fons van den Heuvel over de aanleiding. ‘De eigenaar wilde ermee ophouden en wij wilden het wel overnemen.’ Na drie maanden praten met TNT Post bleek dat dat niet in de bestaande winkel kon. Dat had te maken met veiligheid en de bouwkundige constructie.

Een projectontwikkelaar zocht een uitbater voor een winkel in de nieuw te bouwen Emmapassage in Asten, Van den Heuvel greep zijn kans. Het wordt geen volwaardige boekhandel, zegt hij: ‘Meer een inloopwinkel, met een boekentoptien en verder zaken als schrijfwaren, loterijen, tijdschriften en wenskaarten. Voor de speciale dingen zullen mensen naar de andere zaak moeten, dat is een assortimentsboekhandel.’ Die oorspronkelijke zaak heeft een oppervlakte van 200 m2; de nieuwe vestiging moet het met 80 m2 doen.

De verwachting is dat per week duizend klanten het postkantoor bezoeken: ‘We zullen proberen ze dan ook nog wat anders te verkopen.’ De nieuwe vestiging is voor Van den Heuvel ook een manier om de malaise in het vak te lijf te gaan: ‘In Someren gaat Van den Moosdijk dicht, dat dorp is vergelijkbaar met Asten. Je moet wel iets doen.’ In Asten zit verder alleen een Primera, op het gebied van boeken is dat niet echt een concurrent. Boekhandel Henk Berkers is al jaren bezig  met het organiseren van lezingen en andere activiteiten en met het uitgeven van boeken over lokale en regionale onderwerpen, en is daarmee een local hero avant la lettre. Van den Heuvel is bezig met uitbreiding van het assortiment en verkoopt nu ook spelletjes en wensballonnen. De Emmapassage is naar verwachting in april of mei klaar.

Bron: Boekblad


Reageren

Uw reactie op dit artikel is welkom.

 
KantoorVak Trends & Design januari-februari 2020

Klik hier voor de laatste editie van het magazine KantoorVak Trends & Design.

Houd mij op de hoogte
Volg ons op  facebook      
Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.