Boekhandel Paagman kijkt tevreden terug op 2011

Laatst bijgewerkt op: 05 - 01 - 2012 | 16:15

Fabian Paagman kijkt tevreden terug op het jaar 2011. "In omzet hebben alles bij elkaar een 6% meer omzet geboekt dan het jaar ervoor. Dan gaat het over de totale omzet van de winkel, onze B2B activiteiten en online. Maar los van de mooie cijfers heeft 2011 ons zelfvertrouwen enorm versterkt", aldus directeur Fabian Paagman.

De winkelomzet viel wat tegen. "Zeker in de B2C office producten was het niet makkelijk. We hebben de kantoorvakhandel helemaal vernieuwd maar de omzet blijft daar wel wat achter. Maar dat hebben we goedgemaakt met onze B2B activiteiten. Vooral in meubilair hebben we het goed gedaan." De stijging in de B2B is opvallend omdat deze markt vaak wordt toegedicht aan de globals. Paagman vindt dat de vakhandels hier veel kansen laten liggen. "Van de pitches die we hebben verloren, hebben we er gelukkig een aantal verloren aan lokale concurrenten. Dat bevestigt dat er voor de lokale vakhandel wel degelijk een rol is weggelegd. Het eigen netwerk en de persoonlijke relatie zijn vaak doorslaggevend in het binnenhalen van omzet. Ieder bedrijf is volgens Paagman op zoek naar toegevoegde waarde. Die toegevoegde waarde is de ondernemer zelf. "Steek daar je tijd en energie in."
Een ander belangrijk punt is de toegevoegde waarde van het assortiment. "De markt is veranderd, met alleen een papierwaren gerelateerd assortiment kom je er niet, je moet onderscheidende producten hebben."


2012 Wordt een spannend jaar, aldus Paagman. "Het sentiment is op dit moment negatiever dan vorig jaar rond deze tijd." Maar op basis van de stappen die het bedrijf gezet heeft is hij toch positief gestemd. "Wat ik al eerder aangaf is dat ons zelfvertrouwen enorm is gegroeid in het afgelopen jaar. Het is leuk om te zien dat de strategie van off-line in combinatie met online door iedereen als de toekomst wordt omschreven, maar het is een strategie die wij al enkele jaren terug hebben ingezet."


Reageren

Uw reactie op dit artikel is welkom.

 
KantoorVak Trends & Design januari-februari 2020

Klik hier voor de laatste editie van het magazine KantoorVak Trends & Design.

Houd mij op de hoogte
Volg ons op  facebook      
Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.