Breed aanbod leidt tot brede bezoekersgroep

Breed aanbod leidt tot brede bezoekersgroep

Laatst bijgewerkt op: 13 - 02 - 2012 | 12:47

Op de eerste dag van de beurs hebben 920 bezoekers de beurs bezocht. Dat is een redelijk normaal aantal voor de zondag blijkt uit de cijfers van de voorgaande edities. Bij de cijfers is opvallend de breedte van de branches waar de bezoekers uit komen en het hoge functie- en beslissingsnivo. Het aantal bezoekende bedrijven kan nog niet worden vastgesteld: dat gebeurd pas na de beurs. "De bestanden moeten daarvoor ontdubbeld worden want er komen natuurlijk meerdere mensen van 1 bedrijf. Vooral op de zondag zien we dat het familiedag is waarin men het gezin soms meeneemt", aldus organisator Bas de Bruin.

Met die 920 bezoekers is het aantal voor de zondag iets lager dan de vorige voorjaarseditie -"die extraam goed was", aldus De Bruin - maar ligt het aantal wel in lijn met alle andere voorgaande edities.

Branchebreed

Eén van de doelstellingen van de organisatie bij de opzet van dit event was een branchebrede beurs te organiseren. Kijkend naar de cijfers van de eerste dag lijkt dat bij deze editie ook gelukt. Uit de cijfers blijkt dat 16% van de bezoekers heeft aangegeven dat de hoofdactiviteit cadeauwinkel/giftshop is terwijl een zelfde aantal aangeeft een tabak- of gemakswinkel te bezitten. De Bruin: "Dat zijn hoge percentages die we nog niet eerder hebben gezien bij deze groepen. Het brede aanbod speelt hier zeker een rol in. In de bezoekers enquete na afloop zullen we onderzoeken of er inderdaad een link is tussen het aanbod en de grote aanwezigheid van deze groepen." In ieder geval toont het aan dat veel bezoekers op zoek zijn naar nieuwe impulsen voor hun winkel en dat de Paper & Convenience Show een uitstekend platform is voor orientatie en inkopen.

Overzicht:

Branche* percentage bezoekers
Cadeauwinkel/giftshop 16%
Tabak/gemakswinkel 16%
Boek/Kantoorboekhandel 26%
Kantoorvakhandel 12%
Speelgoedwinkel 3%
Groothandel 2%
Drogisterij 2%
Hobbywinkel 1%
Benzinestation 1%
Overigen 20%

* Branche is gebaseerd op de opgave van de bezoekers in het registratiesysteem als hoofd activiteit.

Volgens de organisatie zullen de cijfers nog wel iets gaan verschuiven omdat de maan- en dinsdag vaak meer boek-&kantoorboekhandels, vakhandels en retailorganisaties komen.

Hoog beslissingsnivo

Een ander opvallend cijfer is het hoge beslissingsnivo. Uit de cijfers blijkt dat 75% van de bezoekers in het management zit van het bedrijf dat hij/zij vertegenwoordigd. Maar liefst 69% is daarbij directeur of eigenaar. Doordat het management zelf naar de beurs komt is het beslissingsnivo dan ook uitermate hoog: 84% geeft aan betrokken te zijn als eindbeslisser of mede beslisser. "En dat is voor de zondag hoog", licht De Bruin deze cijfers toe. Zeker als men beseft dat op de maandag en dinsdag de grote retail organisaties de beurs bezoeken en de grotere zelfstandige ondernemers. Normaal zal op maandag dit percentage dan ook verder omhoog gaan. We zijn dan ook benieuwd wat dit voor deze editie gaat betekenen. Als organisatie zijn we blij dat management en directies van de bezoekende ondernemingen er voor kiezen om de Paper & Convenience Show te bezoeken. Het is een teken dat deze beurs belangrijk is voor hun dagelijkse bedrijfsvoering en dat je dus deze beurs of zelf of anders door je management moet laten bezoeken om te weten wat er in je markt speelt."

Bron cijfers: organisatie Paper & Convenience Show.

 

 

Bron: Kantoorvak Trends&Design ShowNews


Reageren

Uw reactie op dit artikel is welkom.

 
KantoorVak Trends & Design januari-februari 2020

Klik hier voor de laatste editie van het magazine KantoorVak Trends & Design.

Houd mij op de hoogte
Volg ons op  facebook      
Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.