Bruna breekt omzetrecords in december!

Laatst bijgewerkt op: 20 - 01 - 2012 | 11:49

De omzet van Bruna is in de decembermaand met ruim 7,9% gestegen t.o.v. 2010 en Bruna heeft in december ruim 10% meer klanten verwelkomd in haar winkels. Door deze positieve ontwikkeling wijkt Bruna duidelijk af van de markt.

In een toelichting geeft Peter Brouwer, algemeen directeur van Bruna, aan dat de stijging over de gehele breedte van het assortiment heeft plaatsgevonden. "Op alle vlakken hebben we een stijging geboekt. Bij de boeken heeft zeker de boekenbonactie van de branche bijgedragen aan het resultaat. Maar ook de tijdschriften, wenskaarten en agenda's en kalenders zijn goed doorverkocht. Ik zie schone winkels qua voorraad. Ook de wenskaarten hebben het goed gedaan, hoewel de kerstkaartenverkoop iets onder de 100 bleef steken." Het feit dat de winkels leeg zijn geeft de ondernemers de mogelijkheid te investeren in nieuwe voorraden die passen bij de plannen van de Brunadirectie om als trendsettende winkels altijd een leuk en verrassend assortiment te bieden aan de bezoekers.

Een ander opvallend punt wat Brouwer in dit kader aanhaalt is het onderzoek van Q & A Research & Consultancy: "In het kerstonderzoek 2011 wat zij hebben gehouden staat Bruna in de top 10 als meest favoriete cadeauwinkel". In de decembermaand waren vooral boeken populair als cadeauartikel bij Bruna. In deze maand heeft Bruna in deze categorie een omzetstijging gerealiseerd van 7,6%. De meest populaire boektitels waren KanjerGuusje (Lowie van Gorp), Koorts (Saskia Noort) en Steve Jobs (Walter Isaacson).


Reageren

Uw reactie op dit artikel is welkom.

 
KantoorVak Trends & Design januari-februari 2020

Klik hier voor de laatste editie van het magazine KantoorVak Trends & Design.

Houd mij op de hoogte
Volg ons op  facebook      
Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.