Bruna neemt 4 vestigingen uit failliete Edel boedel over

Laatst bijgewerkt op: 09 - 02 - 2012 | 11:41

De Bruna Boekhandelsketen heeft 4 vestigingen uit de failliete boedel van de boekhandel Edel overgenomen. 2 vestigingen in Spijkenisse (Akkershof en Centrum), een vestiginging in Barendrecht (Carnisse) en Oud-Beijerland zullen onder de vlag van Bruna worden voortgezet. Dit melde directeur Peter Brouwer van Bruna aan KantoorVak  Trends & Design. De vier nieuwe winkels zijn gevestigd op toplocaties en gaan aanstaande zaterdag open.

Peter Brouwer (Algemeen Directeur): “In deze plaatsen had Bruna nog geen vestigingen. Door middel van deze vier nieuwe vestigingspunten verstevigt Bruna haar marktpositie in dit gedeelte van Zuid-Holland.”

Begin januari werd bekend dat de 10 vestigingen van Edel gesloten waren. Directeur Arjan Edel wilde toen nog niet aangeven of het ging om een vrijwillige sluiting of een faillisement. Op 17 januari is door de kantonrechter in Dordrecht ondertussen het faillisement uitgesproken. Het was in de markt een publiek geheim dat het niet goed ging met de lokale keten. 


Reacties

  • Jammer dat zo'n mooi bedrijf het niet red. Ik heb begrepen dat er nog een paar echte Edel vestigingen zijn doorgestart. Dat is goed nieuws anders hebben we straks alleen nog het groot winkelbedrijf over, en dat is saai.

    Frits - 14 - 02 - 2012 | 20:23

Reageren

Uw reactie op dit artikel is welkom.

 
KantoorVak Trends & Design januari-februari 2020

Klik hier voor de laatste editie van het magazine KantoorVak Trends & Design.

Houd mij op de hoogte
Volg ons op  facebook      
Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.