Bruna neemt Niestadt Boek en Kantoor over

Laatst bijgewerkt op: 05 - 01 - 2012 | 07:40

Bruna heeft het filiaal van Niestadt Boek en Kantoor in Vianen overgenomen. Het filiaal in Schoonhoven wordt een franchiser van Bruna. Het is de eerste overname van een reeks, belooft directeur Peter Brouwer.

Door de problemen van veel boekverkopers, als gevolg van de economische tegenwind, heeft Bruna zijn inspanningen om boekhandels te acquireren geïntensiveerd, vertelt Brouwer. 'Plaatselijke boekverkopers kunnen het hoofd niet langer boven water houden of willen verkopen. Wij zijn als enige in staat om deze winkels te kopen of de contracten over te nemen. Breukelen [RDC] en Hoevelaken [Libris|Blz.] kopen momenteel niet, wij hebben de slagkracht wél.'

Piet Niestadt, de huidige eigenaar van de 2 winkels is blij met de verkoop van zijn winkels. De winkel in Vianen is verkocht aan Bruna en het filiaal in Schoonhoven wordt een Bruna-franchise, die zal worden geleid door zijn dochter Leontien. Aanleiding voor deze stap is de toegenomen concurrentie en de wens van zijn zoon Daniël, die in Schoonhoven de winkel runde, om wat anders te doen. 

‘Vianen werd eigenlijk te klein voor twee boekhandels’, vertelt Niestadt. ‘Toen wij in 2002 een kantoorartikelenwinkel overnamen hebben we daar een boekhandel van gemaakt. Er was één boekwinkel. Die straalde uit dat er nog wel een tweede naast kon. Maar in 2005 werd dat een Bruna. Ook kwamen Makro en Hema naar Vianen, die omzet van onze kantoorartikelen afsnoepte. En dan moet je internet, met name Bol.com, ook niet uitvlakken.’

Brouwer wijst op het succes van de Bruna-formule in deze moeilijke tijden, waarover hij onlangs uitgebreid vertelde in o.a. KantoorVak Trends & Design. ‘Wij hebben goed geanticipeerd op de verandering in de markt. Ook december sluiten wij in ieder geval boven de 100 af.

De overname van de winkel van Niestadt heeft tot gevolg dat de veel kleinere Bruna vestiging in Vianen zal worden gesloten.

Bron: Boekblad


Reageren

Uw reactie op dit artikel is welkom.

 
KantoorVak Trends & Design januari-februari 2020

Klik hier voor de laatste editie van het magazine KantoorVak Trends & Design.

Houd mij op de hoogte
Volg ons op  facebook      
Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.