Bruna sponsort schoolbibliotheken

Laatst bijgewerkt op: 26 - 09 - 2014 | 12:08

In het kader van de Kinderboekenweek voert Bruna campagne voor schoolbibliotheken in heel Nederland. Maandag begint een speciale spaaractie, waarbij ouders en scholen kassabonnen van kinderboeken kunnen omzetten in boeken voor de bieb van de school. Bruna ondernemers doneren die boeken belangeloos.

Scholen kunnen de kassabonnen bewaren van kinderboeken die vanaf maandag tot en met 12 oktober worden gekocht bij Bruna. Tot 1 november kunnen zij de verzamelde bonnetjes inleveren bij de winkel in hun buurt. De plaatselijke winkelier geeft vervolgens voor 20 procent van het totaalbedrag boeken aan de bibliotheek van de school die de kassabonnen heeft ingeleverd.

Algemeen directeur van Bruna Fred Zeegers: "Bruna wil graag meehelpen het lezen bij kinderen te bevorderen. Het is immers goed voor de ontwikkeling van een kind als zijn of haar leesvaardigheid omhoog gaat en dat begint bij een divers aanbod aan leesmateriaal. De schoolbibliotheek is één van de plekken waar interesse in lezen begint, maar veel scholen hebben de middelen niet om hun bibliotheek in te richten. Alle Bruna winkels dragen graag hun steentje bij om dat wel mogelijk te maken."

De sponsoractie loopt tot en met het einde van de Kinderboekenweek die 60 jaar bestaat. Het thema van 2014 is dan ook 'Feest!' en Bruna viert het feestje als marktleider in kinderboeken graag mee. Niet alleen krijgen klanten bij de aanschaf van tenminste €10 aan kinderboeken standaard het kinderboekenweekgeschenk, de Bruna winkels voeren ook nog allerlei acties onder de titel Kinderboeken Leesfeest.


Categorieën: Algemeen Nieuws

Reageren

Uw reactie op dit artikel is welkom.

 
KantoorVak Trends & Design januari-februari 2020

Klik hier voor de laatste editie van het magazine KantoorVak Trends & Design.

Houd mij op de hoogte
Volg ons op  facebook      
Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.