BührmannUbbens en SITA lanceren wit als het nieuwe groen

BührmannUbbens en SITA lanceren wit als het nieuwe groen

Laatst bijgewerkt op: 20 - 11 - 2012 | 15:44

BührmannUbbens - papiergroothandel in de Benelux - en SITA - specialist op het gebied van duurzaam afvalmanagement - lanceren Fastprint Eco: duurzaam, hagelwit papier van een hoge kwaliteit en met een professionele uitstraling.

Met Fastprint Eco bewijzen beide partijen dat een keuze voor duurzaamheid niets hoeft af te doen aan kwaliteit en uitstraling. Zo zamelt SITA oud papier in en levert dit aan een duurzame papierfabriek in Frankrijk, die het gerecyclede papier levert aan BührmannUbbens. Hiermee ontstaat een gesloten cirkel: papierafval krijgt een tweede leven en keert als hoogwaardig en duurzaam papier terug. Het duurzame papier is vandaag tijdens het National Sustainability Congres in Nieuwegein gelanceerd. Hier onthulden Vincent Mooij - Business Innovation Manager van SITA - en Jan Joosten - Key Account Manager van BührmannUbbens - het papier op symbolische wijze en maakten zo duidelijk dat dit papier een heel andere uitstraling heeft dan we van gerecyled papier gewend zijn - namelijk spierwit.

Fastprint Eco is synoniem aan hoogwaardig papier met een zeer hoge witheid, zónder gebruik van chloor en optische witmakers. Het duurzame kopieerpapier heeft het PEFC- en Der Blaue Engel- certificaat. Dit betekent dat Fastprint Eco voldoet aan de strengste milieueisen. Van de talrijke bestaande papiersoorten voldoen er slechts tien aan deze zeer strikte criteria. Fastprint Eco is helemaal vervaardigd uit oud papier en draagt het bij aan de vermindering van het kappen van bomen, water- en energieverbruik en een lagere uitstoot van broeikasgassen. De fabriek waar Fastprint Eco wordt gemaakt, gebruikt bovendien haar eigen biomassa-installatie voor de productie van het papier. Kortom: het nieuwe duurzame papier bestaat voor 100 procent uit gerecycled papier en wordt voor 100 procent CO2-neutraal geproduceerd.

Wit is het nieuwe groen

"Fastprint Eco is niet alleen duurzaam, maar óók papier van een zeer hoge kwaliteit: met een professionele uitstraling en een uitstekende 'runnability' zodat de printer ook grote printopdrachten gemakkelijk kan verwerken. Wij beschouwen Fastprint Eco dan ook als een 'ecolutionair' product: vooruitstrevend en duurzaam tegelijkertijd", zegt Jeroen Prang, Business Unit Manager van BührmannUbbens. "Bovendien heeft Fastprint Eco een zeer hoge witheid. Vroeger was gerecycled papier duidelijk herkenbaar aan de grijze kleur. Met de introductie van Fastprint Eco behoort dit verschil definitief tot het verleden en is 'wit' het 'nieuwe groen'."

"Bij SITA vinden we het erg belangrijk om een bijdrage te leveren aan een duurzame samenleving. Fastprint Eco is hiervan een goed voorbeeld. Zo is afval, waaronder oud papier, voor SITA onderdeel van de circulaire economie. Door afval een tweede leven te geven als grondstof, herbruikbare bouwstof of als energiebron, brengen we het terug in de productieketen. Hiermee vermindert SITA de uitstoot van CO2 en leveren we een mooie bijdrage aan het tegengaan van de klimaatverandering en de schaarste aan grondstoffen", vertelt Vincent Mooij, Business Innovation Manager bij SITA.


Reacties

  • Mooi zo'n presentatie. Jammer dat poterntiele (mogelijk toekomstige) grote afnemers niet zijn uitgenodigd bij een dergelijke productpresentatie!!

    Nico Verbeek - 27 - 11 - 2012 | 10:36

Reageren

Uw reactie op dit artikel is welkom.

 
KantoorVak Trends & Design januari-februari 2020

Klik hier voor de laatste editie van het magazine KantoorVak Trends & Design.

Houd mij op de hoogte
Volg ons op  facebook      
Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.