Christmasworld, Paperworld and Creativeworld en de nieuwe manifestatie Floradecora eindigen in de plus

Christmasworld, Paperworld and Creativeworld en de nieuwe manifestatie Floradecora eindigen in de plus

Laatst bijgewerkt op: 11 - 04 - 2017 | 10:11

Innovaties, nieuwe producten en verkoopconcepten brengen de handel op stoom.  De drie bekende internationale consumentenbeurzen Christmasworld, Paperworld and Creativeworld en de nieuwe manifestatie Floradecora zijn positief afgesloten. De beurzen trokken in totaal 2.938 exposanten uit 63 landen, die veel nieuwe contacten konden aanboren en met een over het algemeen goed gevulde orderportefeuille huiswaarts keerden. 

Meer dan 85.400 bezoekers werden er geteld, uit 154 landen. In de stijging van deelnemers en bezoekers met circa 3 procent ziet met een bewijs voor de gedachte dat deze vier beurzen zich in het midden van de handel hebben bewezen, zegt Detlef Braun, lid van het bestuur van de beurs. 

De top van de beslissingnemers was aanwezig, waarbij vooral de toename van bezoek uit Duitsland opviel.Tegelijk viel het grote aantal buitenlanders (60%) op. Het grote exportpotentieel voor Duitse en ook overigens Europese producenten wordt graag door de beurs aangehaald. Ongeveer driekwart van de bezoekers zegt dat men beslissingsbevoegd is. De brede lijn van producten op allevier de beurzen lokte met name extra bezoek uit Rusland, Italië, Argentinië, de Verenigde Staten en Japan, die vooral belangstelling toonden voor de verse Kerst, en Seizoensproducten, bloemen en planten, maar ook voor de assortimenten in hobby, kunstenaarsbenodigdheden en diverse stationeryproducten. De reden hiervoor, volgens Braun: ”Men ziet hier veel lijnen die kunnen dienen ter aanvulling van hun bestaande assortimenten en die ze elders niet tegenkomen.” Ook het moment van de presentatie wordt hogelijk gewaardeerd. 

Veel belangstelling was er ook voor de nieuwe beurs Floradecora, die men een “sterke première” toedicht. Zo’n zestig aanbieders hadden zich in Hal 11.1 bij de deelnemers aan Christmasworld gevoegd, samen met de georganiseerde Duitse tuinwinkels. “Deze beurs is een nieuwigheid, waar de branche al enige tijd op gewacht heeft” aldus directeur Heike Tscherwinka. Zij stelt dat de combinatie van verse bloemen en planten ook  voor de deelnemers aan Christmasworld nieuwe kansen biedt.

De volgende Paperworld en Creativeworld worden gehouden van 27 tot 30 januari. De beurzen Christmasworld en Floradecora beginnen een dag eerder, waarbij Christmasworld tot de 30ste duurt en Floradecora op 29 januari de deuren sluit.

Meer informatie: www.messefrankfurt.de


Categorieën: Algemeen Nieuws, Beurzen

Reageren

Uw reactie op dit artikel is welkom.

 
KantoorVak Trends & Design januari-februari 2020

Klik hier voor de laatste editie van het magazine KantoorVak Trends & Design.

Houd mij op de hoogte
Volg ons op  facebook      
Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.