Curator: Doorstart EXPO niet gelukt

Laatst bijgewerkt op: 18 - 08 - 2012 | 09:53

De gewenste doorstart van de EXPO company stores, de winkels die werden beheerd door de franchise organisatie zelf, is niet gelukt. Dat bevestigde curator Paul Gerritse desgevraagd. Groothandel Hans Vrinten BV uit Loon op Zand heeft met de curator overeenstemming bereikt over de overname van de voorraden en zal deze in de komende maanden gaan uitverkopen in een aantal company stores. Met de franchisenemers is de curator nog in overleg over de overname van de formulenaam.

In de afgelopen 6 weken hebben de curatoren zich vrijwel volledig bezig gehouden met het onderzoeken van de mogelijkheden van een doorstart. Gerritse: "Er was weinig interesse vanuit de markt voor een doorstart. Die geringe interesse is mijns inziens volledig te wijten aan de slechte economische omstandigheden. Was dit faillissement 4 jaar eerder gevallen dan was de opbrengst uit de boedel en de kansen voor een doorstart navenant hoger geweest."

De schade van het faillissement loopt in de miljoenen aldus de curator, waarbij de banken, belastingdienst en het UWV als grootste crediteuren te benoemen zijn.

Uitverkoop

Inmiddels heeft de curator een deal gesloten met de groothandel Hans Vrinten BV uit Loon op Zand over de overname van de voorraad en inventaris. Curator Gerritse: "Hans Vrinten BV is een groothandel in schoenen. Insteek is dat zij de restvoorraden in een aantal company stores zullen gaan uitverkopen. Deze zullen dan ook op korte termijn weer open gaan. Het gaat om voorraden gift artikelen en wenskaarten. Daarnaast heeft Hans Vrinten BV mogelijk plannen om een aantal winkels voort te zetten met een andere formule. Om de opening van de winkels mogelijk te maken is minimaal 1 medewerker vanuit de oude organisatie in dienst getreden bij Hans Vrinten BV." Bij Hans Vrinten was er vanmiddag niemand beschikbaar om nadere toelichting te geven op de plannen van het bedrijf en de intenties achter het opkopen van de voorraden en inventaris.

"Los van de plannen van de opkoper zal voor alle panden gezocht worden naar mogelijke vervangende huurders", aldus Gerritse. Gezien het feit dat de meeste winkels op goede A1 locaties zitten is de verwachting dat dit wel succesvol is beduidend groter. In het onderzoek naar de doorstart hebben zich meerdere partijen gemeld die wel geintresseerd waren in overname van de huurovereenkomsten.

Franchisnemers

De franchisnemers van EXPO vielen buiten het faillissement. De franchisevereniging heeft steeds aangegeven te willen gaan werken aan het doorzetten van de franchise winkels met de merknaam EXPO. Hierover is men in gesprek met de curator. Beide partijen hopen in de loop van volgende week hierover een overeenstemming te bereiken.


Reageren

Uw reactie op dit artikel is welkom.

 
KantoorVak Trends & Design januari-februari 2020

Klik hier voor de laatste editie van het magazine KantoorVak Trends & Design.

Houd mij op de hoogte
Volg ons op  facebook      
Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.