Doorstart Haza

Laatst bijgewerkt op: 14 - 02 - 2013 | 16:50

Zojuist is bekend geworden dat het 2 weken terug gefailleerde Haza een doorstart gaat maken. Rob Schuurhuis zal het bedrijf gaan voortzetten met behulp van een private investeerder. Job van Cooth zal vooralsnog betrokken zijn bij de doorstart, echter niet als eigenaar. Met het personeel wordt gesproken over voortzetting van de arbeidsovereenkomsten. De intentie van de nieuwe eigenaar is om volgende week operationeel te zijn en weer uit te gaan leveren.

Met deze doorstart is er snel einde gekomen aan de het faillissement van Haza. "We zullen vanuit een nieuwe BV het bedrijf vorm gaan geven, maar wel onder de naam Haza blijven opereren", aldus Schuurhuis in een eerste reactie. Voor wat betreft de koers van het bedrijf geeft Schuurhuis duidelijk aan dat er wel e.e.a. gaat veranderen: "we zullen ons gaan focussen op die zaken waarin Haza goed was: feestartikelen, hobby artikelen en verpakkingen. Alle andere zaken zullen we goed tegen het licht gaan houden maar zullen de niet rendabele zaken binnen de stationery en bijvoorbeeld de fotoalbums niet meer gaan opnemen in ons assortiment. Dus echt terug naar de kernwaarden."

De eerste prioriteit ligt wat betreft Schuurhuis op het zo snel mogelijk operationeel zijn van de organisatie: "dat betekend enerzijds zorgen zo snel als mogelijk rond komen met het personeel zodat we onze klanten kunnen bezoeken, voorraden aanvullen want er is in de afgelopen weken wel uitgeleverd maar niets ingekocht, en onze klanten informeren dat ze weer bij ons terecht kunnen."

Schuurhuis bevestigd dat met sales manager Patrick Vader inmiddels een akkoord is voor een voortzetting van zijn dienstverband. Met de andere personeelsleden wordt op dit moment gesproken. "Job van Cooth blijft voorlopig ook verbonden aan het nieuwe Haza alleen niet als directeur of eigenaar", aldus Schuurhuis.

Voor Schuurhuis is de kantoorartikelen markt geen vreemde. Diverse generaties hebben hun sporen verdiend in dit marksegment: zijn opa was jarenlang inkoper bij Bruna, terwijl zijn vader en oom jarenlang leiding hebben gegeven aan de grootste Bruna vestigingen van Nederland. Rob Schuurhuis zelf is opgeleid tot accountant en is in de afgelopen jaren als bedrijfsadviseur betrokken geweest bij diverse bedrijven. Al deze activiteiten heeft hij stopgezet om als directeur en eigenaar zich volledig te richten op Haza. 

Het bedrijf is nu nog gevestigd in Wormer, maar met het faillissement is ook de huurovereenkomst beƫindigd. Het bedrijf zal dan ook gaan verhuizen waarbij de vermoedelijke richting de Veluwe zal zijn, de locatie waar Schuurhuis vandaan komt.


Categorieën: Algemeen Nieuws

Reageren

Uw reactie op dit artikel is welkom.

 
KantoorVak Trends & Design januari-februari 2020

Klik hier voor de laatste editie van het magazine KantoorVak Trends & Design.

Houd mij op de hoogte
Volg ons op  facebook      
Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.