Doorstart Intope Europe

Laatst bijgewerkt op: 01 - 02 - 2013 | 11:35

Eind vorig jaar werd bekend dat Intop Europe zijn activiteiten moest staken. Tegenvallende resultaten in een veranderende markt lagen ten grondslag aan dat besluit. Directeur/eigenaar Roelof Langius wikkelde daarna het faillissement dusdanig netjes af dat er geen verdere partijen werden meegetrokken In het faillissement. Door deze afwikkeling heeft Langius een doorstart weten te realiseren onder de naam In2Br@nds met het vertrouwen van een aantal vaste leveranciers.

In de nieuwe organisatie is er een uitsplitsing van merken via verschillende bedrijven. Langius: “Doordat op een nette manier de oude BV gestopt is zijn de merken behouden gebleven voor de markt met het voordeel dat de merken nu via beter gespecialiseerde bedrijven beter verzorgt kunnen  worden naar de markt. Dit geeft in deze snel veranderende wereld een optimale lange termijn garantie voor dealer en het merk.”

NeXtime

Zo is een van de Topmerken NeXtime doorgezet via NexTime Benelux Bv. “Het merk NeXtime groeide zelfs  vorig jaar in een dalende markt erg hard. Dit is de reden dat nu, met volle ondersteuning van NeXtime Europe en een investering maatschappij, veel geld in extra voorraden en vernieuwing van het assortiment geïnvesteerd is.”

NeXtime Benelux Bv laat nu diverse volle containers invliegen om de leveringen binnen een paar weken  weer volledig op pijl te hebben.  Het  NeXtime Benelux team is er klaar voor en ook Nadja Twigt is weer het vertrouwde gezicht voor de dealers.

Roelof Langius is door NeXtime Europe, op basis van de eerdere samenwerking gevraagd om als algemeen directeur op te treden.

In2Br@nds

In2Brands Bv gaat verder met alle security oplossingen zoals alle kluizen en laptoplockers en Ipad lockers zoals di ook al binnen Intop Europe zaten.

“Het geheim van de nieuwe formule bestaat uit 3 disciplines”, aldus Langius. “Security, Office , en Creative/Lifestyle zijn de pijlers waarop de nieuwe BV is gebouwd. Voor office is in ieder geval het merk Twinco uit Denemarken en het Water/ Obio bewaard gebleven.” Voor de disciplines securtity en lifestyle wordt het assortiment op dit moment samengesteld. Ër zijn gesprekken met diverse sterke merken gaande waarvan we verwachten die op korte termijn te kunnen toevoegen.” Op korte termijn verwacht Langius daar mee naar buiten te kunnen treden. De website is inmiddels zo goed als klaar en bereikbaar.

Voor wat betreft het personeel meldt Langius dat er weer bekende mensen in het team zitten. “ Zo is Adrie van Erp weer de vertrouwde stem voor de binnendienst.”

 


Reageren

Uw reactie op dit artikel is welkom.

 
KantoorVak Trends & Design januari-februari 2020

Klik hier voor de laatste editie van het magazine KantoorVak Trends & Design.

Houd mij op de hoogte
Volg ons op  facebook      
Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.