Doorstart voor 11 winkels Gebroeders Winter

Laatst bijgewerkt op: 10 - 02 - 2015 | 16:16

Elf van de veertien winkels van de failliete kantoorvakhandelketen Gebroeders Winter maken een doorstart. Acht filialen in Amsterdam en de vestigingen in Amstelveen, Alkmaar en Den Haag gaan over in andere handen. De medewerkers van Gebroeders Winter zijn dinsdagavond over de overname geïnformeerd. De verwachting is dat 32 van de 72 medewerkers hun baan kunnen behouden. De overige medewerkers krijgen een van-werk-naar-werk-regeling aangeboden. Na het bekend worden van het faillissement bleken er veel gegadigden te zijn aldus de curator in het Parool.

 

Eerder deze maand maakte Gebroeders Winter bekend faillissement te hebben aangevraagd. Het nieuws dat het familiebedrijf juist in het honderdste jaar van zijn bestaan  de deuren moest sluiten, sloeg in als een bom. Bij de medewerkers, maar ook bij de trouwe klanten en de collega’s van de kantoorvakhandelketen.

Nieuwe eigenaren

De winkel van Gebroeders Winter in Amstelveen en acht Amsterdamse filialen (Lijnbaansgracht, Amstelveenseweg, Beethovenstraat, Ceintuurbaan, Linnaeusstraat, Rozengracht, Vijzelgracht en Gelderlandplein) worden overgenomen door Hefra Holding. De directeur is Frans Davelaar, nu al eigenaar van de Kantoorexpert-winkels in Schiedam, Katwijk, Soest en Huizen. De winkel van Gebroeders Winter in Alkmaar wordt overgenomen door de Stumpel Groep en gaat verder als ‘Boekhandel Stumpel’. De in Zwaag gevestigde Stumpel Groep heeft nu al winkels in Hoorn, Heerhugowaard, Enkhuizen, Heemskerk, Krommenie, Medemblik, Wieringerwerf, Leeuwarden en Almere. Ook voor de vestiging van Gebroeders Winter in Den Haag is een overnamekandidaat gevonden. De naam van die ondernemer wordt binnenkort bekend.

Door bij de overname de niet-rendabele winkels en het hoofdkantoor te sluiten, de overheadkosten te verlagen, het assortiment te actualiseren en nieuwe diensten aan te bieden, verwacht Davelaar een succesvolle doorstart te kunnen maken. Daarnaast gaat Davelaar, meer dan zijn voorganger, zich begeven op de klein zakelijke markt.De door Davelaar overgenomen winkels houden de naam Winter, maar krijgen zowel aan de binnen- als de buitenkant een Quantore-uitstraling. 

Medewerkers

Bij Gebroeders Winter werken nu nog 72 medewerkers. Door het afstoten van een aantal winkels en de sluiting van het hoofdkantoor is er straks nog plek voor naar verwachting 32 medewerkers. In de komende weken worden gesprekken gevoerd met de medewerkers en krijgt een aantal van hen een nieuw arbeidscontract aangeboden. Alle andere medewerkers krijgen een van-werk-naar-werk-regeling aangeboden, waarbij zij worden bemiddeld naar ander werk. De gelden daarvoor komen uit het sectorplan waarover de kantoorvakbranche een aantal maanden geleden overeenstemming heeft bereikt met de vakbond en het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.


Categorieën: Algemeen Nieuws

Reageren

Uw reactie op dit artikel is welkom.

 
KantoorVak Trends & Design januari-februari 2020

Klik hier voor de laatste editie van het magazine KantoorVak Trends & Design.

Houd mij op de hoogte
Volg ons op  facebook      
Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.