Drie vestigingen Boekhandel de Ark failliet

Laatst bijgewerkt op: 14 - 09 - 2012 | 21:57

Vandaag werd bekend dat de 3 vestigingen van Boekhandel De Ark in Bussum, Huizen en Weesp dinsdag jl failliet zijn verklaard. Dat heeft heeft curator Mr. de Wit desgevraagd bevestigd. Zijn kantoor, Holland van Gijzen advocaten te Amsterdam, is benoemd als curator. Oorzaak van het faillissement ligt volgens de curator in de sterk teruglopende omzet van deze winkels in een moeilijke markt. De vestiging in Huizen was beter bekend onder de naam Buro Totaal.

Het faillissement is uitgesproken op 28 augustus jl. De curator heeft de winkels vooralsnog gesloten. "Dat heeft vooral tot doel de voorraden te inventariseren." In de 2 vestigingen waar postbussen van PostNL zijn gevestigd zijn die wel toegankelijk gemaakt voor de postbushouders. Net als bij EXPO zet ook deze curator in op een doorstart van de activiteiten. "Alle partijen die betrokken zijn zien in dat een doorstart op de huidige locatie het beste is en vrijwel zeker het meeste oplevert." Een doorstart zou ook voor de medewerkers, die nu op non-actief, staan kansen bieden voor behoud van werkgelegenheid. De curator dicht ook kansen toe aan een doorstart. 

Hoewel de winkels gesloten zijn op dit moment werkt de curator aan een tijdelijke heropening om in ieder geval voorraden te kunnen uitverkopen. Verder hoopt de curator op korte termijn gesprekken aan te kunnen gaan met gegadigden die interesse hebben in overname van de winkels en/of voorraden. (KH)


Reageren

Uw reactie op dit artikel is welkom.

 
KantoorVak Trends & Design januari-februari 2020

Klik hier voor de laatste editie van het magazine KantoorVak Trends & Design.

Houd mij op de hoogte
Volg ons op  facebook      
Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.