Dutch Card Awards: Nominaties Product Awards bekendgemaakt

Laatst bijgewerkt op: 23 - 12 - 2011 | 17:31

Afgelopen woensdag zijn de nominaties voor de Product Awards van de Dutch Card Awards bekend gemaakt. Naast de Product Awards zijn er ook nog awards voor de Beste Wenskaartenwinkel en Keten en de beste Wenskaarten uitgeverij. De nominaties voor deze awards worden later bekendgemaakt. De Awards worden uitgereikt 13 februari 2012 op de Voorjaars editie van de Paper & Convenience Show in de Brabanthallen in Den Bosch.

Ruim 80 aanmeldingen werden er gedaan voor de product awards. De vakjury bestaande uit voorzitter Arno van Bijnen, voorzitter van Stichting Wenskaart Nederland, Hans Haacke, oud directeur van Hallmark Cards, Astrid Custers, voormalig product manager bij Cartesse, en Jan van Lith, oud directeur van drukkerij Roto Smeets, hebben de ingezonden concepten beoordeeld op originaliteit, kwaliteit en commercialiteit. Op basis van hun specifieke vakkennis zijn de lijnen genomineerd. Het overzicht vindt u onder aan dit bericht.

Consumentenjury

De genomineerde concepten worden begin januari 2012 voorgelegd aan een consumentenjury. Dit zal plaats vinden op een grootschalig consumentenevent waardoor een grote groep consumenten kunnen uitspreken welke concepten hun voorkeur hebben. Op basis van deze uitkomsten zal de award definitief worden toegekend. Door deze methode te kiezen wordt de award een prestigieuze publieksprijs.

Door de uitreiking te combineren met de Paper & Convenience Show worden de uitgeverijen die daar exposeren in de gelegenheid gesteld de nominaties, en later de winnende concepten, extra onder de aandacht te brengen bij de inkopende retailers.

Best Card Shop Awards

Afgelopen week is de inschrijving van de Best Card Shop Awards afgerond. Op verzoek van vele retailers was de inschrijvingstermijn verlengd. Begin januari zullen de nominaties bekend gemaakt worden waarna mysterieshoppers daarop volgend de winkels zullen bezoeken. Aan de hand van de mysterieshopping verslagen zullen de winnaars voor deze awards bekendgemaakt worden.

Beste Uitgeverij

Begin januari zal onder een groot aantal winkels een enquete gehouden worden om te bepalen welke uitgeverij zich een jaar lang de beste uitgeverij mag noemen. In de enquete zullen de retailers gevraagd worden de uitgeverijen te beoordelen op basis van een aantal criteria. Op basis van de uitkomsten van de enquete wordt de beste uitgeverij van Nederland gekozen.

De Dutch Card Awards wordt mogelijk gemaakt door Stichting Wenskaart Nederland, PostNL, Uitgeverij Multivak en de Paper & Convenience Show.

De genomineerde concepten:

Categorie Best Langlopend:

Age Matter Paperclip Cards
Sooo Happy Paperclip Cards
Art Square Blanco The Art Group

 Categorie Cute/Character/Licensed Product:

Jij is Lief Artige
Paul Frank MAP Publishing
Vis Funny Paperclip Cards

Every day:

Kleurbericht Jodokus Design
Uit het leven gegrepen Jodokus Design
High Line Paperclip Cards

 Fotografie:

Life Animal Greetings
Zonnebloem Art of Cards
Dyson Map Publishing

Grafisch:

Kleurbericht Jodokus Design
Make it Shine MAP Publishing
World of Graphics MAP Publishing

Handmade/Hand Finished:

Five Dollar Shake Artige
Handsome Paperclip Cards
Talking Pictures The Art Group 

Humor:

Life Animal Greetings
LOL Art of Cards
Sunny Side Uo Paperclip Cards

Klassiek/Stijlvol/High-End:

Verdriet Jodokus Design
Les Fleur Paperclip Cards
Deelneming The Art Group

Kunst:

Museum & Galleries Art of Cards
Calcards Artige
Les Fleur Paperclip Cards

Trend/Eigentijds/Hype:

Words Animal Greetings
Uit het leven gegrepen Jodokus Design
Freestyle Graphix Paperclip Cards

 


Reageren

Uw reactie op dit artikel is welkom.

 
KantoorVak Trends & Design januari-februari 2020

Klik hier voor de laatste editie van het magazine KantoorVak Trends & Design.

Houd mij op de hoogte
Volg ons op  facebook      
Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.