Elba viert eeuwfeest

Elba viert eeuwfeest

Laatst bijgewerkt op: 09 - 03 - 2017 | 20:42

Op ieder kantoor en in elke archiefkast zijn ze te vinden: de ordners en mappen van Elba. In 2017 bestaat het bedrijf 100 jaar en in die eeuw is het industriële en digitale revoluties niet gelukt om de status van archiveringsoplossingen zoals ordners en hangmappen te verslaan. Sterker nog, de orders en mappen staan nog steeds als een huis en zullen ook toekomstige generaties in staat stellen om gebruik te maken van  archiveringsoplossingen voor documenten en gegevens. 

Elba is een bekende naam in de wereld van kantoorartikelen en een van de grootste fabrikanten van kantoorartikelen en opbergmiddelen. De oorsprong  gaat terug naar 1917 waar in de Duitse stad Elberfeld-Barmen, in de nabijheid van Wuppertal, Elba het levenslicht zag. De eerste twee letters van de samengestelde stadsnaam fungeerde als bedrijfsnaam en binnen korte tijd verwierf Elba faam door het originele ontwerp en de verdere ontwikkeling van ordners en hangmappen. Elba is bij diverse generaties kantoor- en bedrijfspersoneel een geziene gast gebleken aangezien de inzet van optimale oplossingen voor het opbergen en terugvinden van informatie heeft geleid tot een grotere efficiency op de werkvloer. Elba heeft als missie om klanten ook in dit digitale tijdperk te blijven verbazen en verwonderen.  Dat is alleen maar mogelijk door permanent gebruik te maken van de modernste technologieën en door enkel  gekwalificeerd personeel te laten opereren op wereldniveau. De succesformule bestaat uit innovatie, creativiteit en effectiviteit en door waar te maken wat er wordt beloofd. De voortdurende analyse van behoeftes in kantoorwerkzaamheden en de samenwerking met ontwikkelteams bestaande uit moderne designers heeft inmiddels geleid tot vele originele ELBA-ideeën die zijn bekroond met designprijzen. 

Op 1 januari 2011 heeft Elba Benelux zijn krachten gebundeld met Oxford Benelux onder de naam Groupe Hamelin Benelux. Deze samenwerking heeft geleid tot meer slagkracht en een zeer uitgebreid diensten- en servicepakket voor de klant. Een schaalvergroting  met  verkoop- en marketingkrachten als gevolg en met een nog hogere service- en supportgraad voor afnemers en klanten. De positie in de Benelux is door de samenwerking verder verstevigd. Daarbij is een belangrijke rol weggelegd voor duurzaamheid en bewust ondernemen. De waarde van de aarde is immers voor ons allen van belang en daarom is Maatschappelijk Ondernemen bij Elba een wezenlijk onderdeel van de bedrijfsvoering geworden. 


Reageren

Uw reactie op dit artikel is welkom.

 
KantoorVak Trends & Design januari-februari 2020

Klik hier voor de laatste editie van het magazine KantoorVak Trends & Design.

Houd mij op de hoogte
Volg ons op  facebook      
Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.