Fellowes benoemt familielid

Fellowes benoemt familielid

Laatst bijgewerkt op: 03 - 01 - 2015 | 10:29

Jamie Fellowes, voorzitter en CEO van Fellowes, Inc. heeft aangekondigd dat zijn zoon, John Fellowes II met ingang van juli in zijn plaats wordt benoemd tot CEO. Jamie blijft voorzitter van de Raad van Bestuur in een niet-uitvoerende rol en Fellowes´ grootste aandeelhouder. John vertegenwoordigt de vierde generatie van de familie die het leiderschap binnen het bedrijf voert.

John sloot zich in 2001 aan bij het bedrijf nadat hij voor een financiële dienstverlener in California werkte. Hij is begonnen in een key account sales en marketing rol voor de categorie papiervernietigers binnen Fellowes. Daarna werd hij de algemeen manager van deze divisie.

In 2008 herkapitaliseerde Fellowes het bedrijf, zodat de aandelen eigendom werden van Jamie Fellowes’ tak van de familie. Vanaf dit moment werd John klaargestoomd om Jamie op te volgen als CEO. In 2010 verhuisden John en zijn familie naar het Verenigd Koninkrijk om zo de Europese business beter te leren kennen vanuit een buitenlands perspectief. Ongeveer 50% van de omzet van het bedrijf wordt gegenereerd in het buitenland.

In januari 2012 werd John benoemd tot President. De laatste jaren heeft hij voornamelijk de focus gelegd op productinnovatie, brandmarketing en het ontwikkelen van nieuwe markten. Het bedrijf is gestart met nieuwe producten om het productportfolio te verschuiven naar categorieën die onafhankelijk zijn van papierconsumptie.

De overdracht van de CEO rol loopt samen met Jamie Fellowes’ 50-jarig jubileum sinds zijn start binnen het familiebedrijf als parttime productiemedewerker. Tijdens zijn studie werkte hij in de fabriek, het distributiecentrum en in de buitendienst. Op 5 juni werd er op de campus van het bedrijf voor alle medewerkers een barbecue georganiseerd om deze 50e ´werk-verjaardag´ te vieren. 

 

Jamie heeft 31 jaar als CEO aan het hoofd gestaan van Fellowes, Inc. en 45 jaar bestuursfuncties bekleed, waarbij hij eerst met zijn vader, broer en uiteindelijk zijn zoon samenwerkte. Zijn dochter, Jen, werkt ook in bedrijf en beheert de filantropische activiteiten van Fellowes. Jamie blijft aan het hoofd staan van de National Business Products Council of the City of Hope en organiseert onder meer het Spirit of Life diner in 2015. Hij is door de kantoorartikelenindustrie bekroond met meerdere awards. 
Jamie verwacht in het bedrijf actief te blijven als niet-uitvoerend voorzitter van de Raad van Bestuur en als steun voor zijn zoon John. Hij heeft ook zitting in vier “non-profit” raden van bestuur en is samen met zijn vrouw actief voor verschillende filantropische doelen.

In 2017 viert Fellowes,Inc. haar 100-jarig bestaan.


Reageren

Uw reactie op dit artikel is welkom.

 
KantoorVak Trends & Design januari-februari 2020

Klik hier voor de laatste editie van het magazine KantoorVak Trends & Design.

Houd mij op de hoogte
Volg ons op  facebook      
Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.