Fusie Euretco en Intres dichtbij

Laatst bijgewerkt op: 28 - 01 - 2012 | 09:46

De directies en Raden van Commissarissen van retailserviceorganisaties Euretco uit Breda en Intres uit Hoevelaken hebben overeenstemming bereikt over de beoogde fusie, die vorig jaar werd aangekondigd. De fusieplannen zijn voorgelegd aan de NMa en de ondernemingsraden van Euretco en Intres. Op 5 maart stemt de Algemene Ledenvergadering van de Coöperatie Intres over de beoogde fusie.

Bij doorgang van de beoogde fusie ontstaat een nieuwe retailserviceorganisatie met ruim 2.400 aangesloten zelfstandige ondernemers die samen bijna 3.500 winkels exploiteren in de branches mode, wonen, media en sport. Samen vertegenwoordigen zij een totale consumentenomzet van circa € 3 miljard. De gefuseerde organisatie zal verder gaan onder de naam Euretco. De huidige directievoorzitters van Euretco en Intres –
Harry Bruijniks en Peter Dirks - maken deel uit van de nieuwe directie, waarvan Bruijniks voorzitter wordt. De activiteiten zullen worden samengebracht in Hoevelaken in het huidige hoofdkantoor van Intres, met als gevolg dat de Euretco-locaties in Breda en Houten op termijn worden gesloten.

Met de beoogde fusie anticiperen Euretco en Intres op de ontwikkelingen binnen de markt waarin beide organisaties opereren. "De retailmarkt stelt ons voor uitdagingen die enerzijds vragen om continue verbetering van efficiency en anderzijds om nieuwe investeringen om de aangeboden retailservices kwalitatief verder te optimaliseren", stellen de directies van Euretco en Intres. "Een fusie - met de daaruit voortvloeiende slagkracht en schaalvoordelen - is in deze context een kansrijke strategische keuze. Een grondige due diligence en een stevig onderhandelingstraject hebben uiteindelijk fusieplannen opgeleverd waarin de belangen van onze wederzijdse leden en aandeelhouders naar tevredenheid worden behartigd."

De fusieplannen komen op 5 maart 2012 ter stemming op een Algemene Ledenvergadering van de coöperatie Intres. Inmiddels zijn de fusieplannen voorgelegd aan de ondernemingsraden van beide organisaties. Euretco en Intres hebben de fusieplannen tevens voorgelegd aan de NMa. Met de NMa zijn de afgelopen maanden reeds de nodige inhoudelijke gesprekken gevoerd; mede daardoor hebben Euretco en Intres vertrouwen in de uitkomst van de toets door de NMa.

De beoogde fusie tussen Euretco en Intres heeft geen gevolgen voor de werkgelegenheid in de aangesloten winkels, maar wel voor de beide centrale organisaties. In het beoogde fusieproces zal een aantal arbeidsplaatsen verdwijnen. Hierover wordt met beide ondernemingsraden overleg gevoerd. De medewerkers van Euretco en Intres zijn inmiddels op de hoogte gesteld van de fusieplannen en het voornemen het nieuwe hoofdkantoor te vestigen in Hoevelaken en de bestaande vestigingen van Euretco op te heffen.

Euretco en Intres zijn beide actief op het gebied van gezamenlijke inkoop, betalingsverkeer en marketing en dan met name in de detailhandelbranches mode, wonen en sport. Daarnaast zijn beide organisaties belangrijke spelers in de markt van franchiseformules. Bij Euretco zijn dat onder andere SPORT 2000, Runnersworld, Decorette, Lampenier en bij Intres Intersport, Livera, Coach, Morgana en Libris/Blz.


Reageren

Uw reactie op dit artikel is welkom.

 
KantoorVak Trends & Design januari-februari 2020

Klik hier voor de laatste editie van het magazine KantoorVak Trends & Design.

Houd mij op de hoogte
Volg ons op  facebook      
Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.