Goede december maand bij The Read Shop zorgt voor positieve totaal omzet over 2011

Laatst bijgewerkt op: 06 - 01 - 2012 | 22:33

Retail Development Company (RDC) heeft met haar formules The Read Shop en Plantage een goede decembermaand achter de rug. The Read Shop sloot de maand af met een stijging van 6,5% ten opzichte van 2010 en Plantage steeg in de groep boeken met 2% ten opzichte van het jaar ervoor.

"Als gevolg van de goede december maand sluit The Rad Shop het jaar af met een autonome omzetstijging van bijna 3%", licht Jos Boot, directeur van RDC, toe in het persbericht. Waar The Read Shop stijgt heeft Plantage het minder gedaan. "Plantage sluit 2011 af met een autonome omzetdaling van 4%."


De cijfers van RDC liggen hiermee in lijn van meerdere boekhandels in Nederland. Vooral de verkopen in de Sinterklaasweek (volgens het CPNB werd in die week de hoogste boekenomzet sinds 2009 gerealiseerd) en de door het CPNB geïnitieerde boekenbonnen actie in de maand december, heeft een positieve stimulans gegeven aan de boeken verkoop in de belangrijkste verkoopmaand van het jaar. "Naast het succes van de Boekenbonnen actie heeft uiteraard ook het uitblijven van de voorspelde 'horrorwinter' een positieve bijdrage geleverd in de omzetontwikkeling", aldus Boot.

'Met name de groep wenskaarten doet het tegen de markt in opvallend goed. Vooral het Hallmark Total Solution concept werpt haar vruchten af in de concentrerende wenskaartenmarkt in Nederland', stelt Boot tot slot.


Reageren

Uw reactie op dit artikel is welkom.

 
KantoorVak Trends & Design januari-februari 2020

Klik hier voor de laatste editie van het magazine KantoorVak Trends & Design.

Houd mij op de hoogte
Volg ons op  facebook      
Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.