Haal meer uit de Nederlandse tomaat: Connecting Industries

Haal meer uit de Nederlandse tomaat: Connecting Industries

Laatst bijgewerkt op: 21 - 01 - 2015 | 12:52

Een boek gedrukt op papier met tomatenplantvezels. Wereldwijd zijn er nog niet eerder boeken met dit restmateriaal geproduceerd. 

Het is een bijzonder boek: Connecting Industries. Een 216 pagina’s tellend koffietafelboek over duurzaamheid en innovatie in de Noordzeedelta. Het eerste boek ter wereld dat is gedrukt op papier waarbij restvezels van de tomatenplant zijn gebruikt, naast cellulose. Hiermee ontstaat een nieuwe keten voor het hergebruik van reststromen, in dit geval van de glastuinbouw die dat goed kan gebruiken. 

“De provincie Zuid-Holland heeft een uitstekende uitgangspositie voor de omschakeling naar een biobased economie”, aldus Jaap Smit. ”Dat komt door de combinatie van een sterke positie in logistiek en chemie, een tuinbouwcluster van wereldklasse en een kwalitatief hoogstaande kennisinfrastructuur. Dit boek illustreert de mogelijkheden van een op biomassa gebaseerde circulaire economie in Zuid-Holland.“

Connecting Industries is geschreven door drs. Inez Postema, in samenwerking met de provincie Zuid-Holland, Deltalinqs en de gemeente Rotterdam. “Het boek ziet er echt fantastisch uit, de vezels zijn nog zichtbaar, heeft een speciale touch, en de kleuren doen het prima op het papier”.


Reageren

Uw reactie op dit artikel is welkom.

 
KantoorVak Trends & Design januari-februari 2020

Klik hier voor de laatste editie van het magazine KantoorVak Trends & Design.

Houd mij op de hoogte
Volg ons op  facebook      
Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.