Hamelin investeert in een duurzame ELBA opberg- en presentatiemappen fabriek

Hamelin investeert in een duurzame ELBA opberg- en presentatiemappen fabriek

Laatst bijgewerkt op: 20 - 12 - 2012 | 10:31

De Franse multinational Groupe Hamelin heeft een miljoenen investering gedaan om een nieuwe ELBA opberg- en presentatiemappen fabriek te bouwen in Frankrijk. De fabriek zal de productie en distributie van de succesvolle elastomappen, presentatiemappen en verzamelboxen assortiment in Europa verzorgen en zal ongeveer 75 nieuwe banen creëren. “Groupe Hamelin investeert ook in deze moeilijke economische tijden in groei”, aldus Bert Janssen, general manager Hamelin Benelux b.v.

Hamelin, een in 1864 opgericht familiebedrijf, is een toonaangevende producent en leverancier van kantoor, school en creatief papier producten. Met ca. 3.000 medewerkers en een omzet van ruim Euro 600 miljoen in 120 landen is Groupe Hamelin een van de grootste producenten van opbergmiddelen en kantoorartikelen in Europa. Het bedrijf heeft 27 fabrieken in 9 landen. Tot de groep behoren de merken Elba(archiveringsproducten), Oxford(notitie producten), Canson(fine-art en hobby producten), Unilux(verlichting, klokken etc.), Pierre(tassen) en Linex(tekenmaterialen en linialen)

Ambitueze groeidoelstellingen

Bert Janssen, general manager Hamelin b.v.: “Groupe Hamelin investeert ook in deze moeilijke economische tijden in groei. We hebben ambitieuze groeidoelstellingen voor de komende jaren, waarbij de Europese markten, waaronder de Benelux, centraal staan. Deze nieuwe fabriek toont het vertrouwen van Groupe Hamelin in het merk ELBA, ook in tijden waarin de archiveringsmarkt onder druk staat.”.

Modern, intelligent gebouw

Tijdens het bouwproces heeft Hamelin de modernste duurzame bouwstandaarden gehanteerd. De nieuwe fabriek voldoet aan strenge duurzaamheidseisen. Bianca Pouw, trade marketing manager Hamelin b.v.: “Besluiten tot deze duurzame investering is een dilemma waar veel bedrijven en organisaties mee te maken hebben: blijven we doorgaan op de oude weg of investeren we in duurzaamheid, zodat we straks een lagere milieubelasting én lagere kosten hebben? Hamelin heeft voor het laatste gekozen om haar ecologische voetafdruk te verkleinen.”.

Momenteel worden de Europese klanten beleverd door de productiefaciliteiten in Wellingborough (UK). "De oude fabriek blijft operationeel. de nieuwe fabriek is erbij gekomen omdat we extra productie capaciteit nodig hadden", aldus Pouw. "De locatie voor de nieuwe fabriek in Demouville, in de buurt van de stad Caen, is ideaal gelegen ten opzichte van Hamelin’s belangrijkste Europese afzetmarkten. Het complex bestaat uit 13.000 m2. Het omvat een productiegebouw van 8.300 m2 en een verpakkingsgebouw en warehouse van 4.000 m2 en 700 m2 aan kantoren en ondersteunende gebouwen."

 


Reageren

Uw reactie op dit artikel is welkom.

 
KantoorVak Trends & Design januari-februari 2020

Klik hier voor de laatste editie van het magazine KantoorVak Trends & Design.

Houd mij op de hoogte
Volg ons op  facebook      
Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.