Het Keurmerk Zeker-OnLine

Laatst bijgewerkt op: 14 - 10 - 2014 | 14:28

Het keurmerk en de Stichting Zeker-OnLine zijn het resultaat van een nauwe samenwerking van accountants, ECP | Platform voor de Informatiesamenleving, de Belastingdienst en een aantal leveranciers van online boekhoudpakketten. Het doel is de ondernemer meer zekerheid te bieden over de veiligheid en betrouwbaarheid van online boekhoudpakketten in de cloud. Ook andere belanghebbenden, zoals accountants en administratiekantoren, de Belastingdienst en banken, hebben baat bij meer zekerheid. Gezien het recente incident met iCloud is zekerheid voor bedrijfgevoelige informatie als boekhoudgegevens in de cloud cruciaal.

Het Keurmerk beoogt dus de continuïteit van de dienstverlening in de cloud en security te kunnen garanderen. De keurmerkeisen bestrijken een breed terrein zoals veiligheid, betrouwbaarheid, functionaliteit, uitwisselbaarheid van gegevens en juridische aspecten als privacy en continuïteit.

Leveranciers van online administratieve diensten, Asperion, Reeleezee en Twinfield, hebben de afgelopen maanden hard gewerkt om aan te tonen dat zij aan deze hoge kwaliteitseisen van het Keurmerk Zeker-OnLine voldoen.

Deelnemer worden van het keurmerk?
Organisaties kunnen nog deelnemer worden van de stichting. De aanmelding hiervoor verloopt via www.zeker-online.nl.

Over Stichting Zeker-OnLine
In 2013 is de Stichting Zeker-OnLine opgericht met de deelnemers en een onafhankelijk bestuur en is het keurmerk Zeker-OnLine in het leven geroepen, het keurmerk voor online administratieve diensten. Het bestuur verleent de keurmerken nadat op basis van een externe onafhankelijk audit is vastgesteld dat de dienst voldoet aan het normenkader. Voor meer informatie, zie www.zeker-online.nl.

Over Reeleezee
De motor van de Nederlandse economie en werkgelegenheid is het MKB. De MKB-ondernemers en hun accountants- en administratiekantoren digitaliseren hun bedrijfsprocessen vanwege kostenvoordelen en voortschrijdende techniek. Reeleezee verschaft hen daarbij realtime zakelijk inzicht, zodat businessbeslissingen beter en sneller te nemen zijn, zij future proof zijn en zich kunnen concentreren op het uitbreiden van hun business. De producten en diensten van Reeleezee onderscheiden zich in smart gebruiksgemak waarbij de bedrijfsprocessen meegroeien met de behoefte van de gebruiker. Accountants- en administratiekantoren maken ook gebruik van de online diensten van Reeleezee voor snelle invoermogelijkheden, uitgebreide rapportages, overzichten van mutaties en andere zakelijke informatie om hun klanten beter te adviseren. Het innovatieve bedrijf werkt met solide en redundante datacentra in Europa, zodat alle data van klanten veilig in de cloud wordt bewaard en de continuïteit van de bedrijfsvoering wordt gewaarborgd. Reeleezee is opgericht in 2001 en heeft sindsdien een toonaangevende rol in de accountancywereld. Reeleezee is deelnemer van het Zeker-Online Keurmerk en zit momenteel in een periode van externe audit. Less effort, more business. Accountancy verandert, verander mee. Kijk voor meer informatie op www.reeleezee.nl of op accountants.reeleezee.nl.

Bron: www.reeleezee.nl


Reageren

Uw reactie op dit artikel is welkom.

 
KantoorVak Trends & Design januari-februari 2020

Klik hier voor de laatste editie van het magazine KantoorVak Trends & Design.

Houd mij op de hoogte
Volg ons op  facebook      
Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.