Innobind grote winnaar Benelux Office Products Awards

Innobind grote winnaar Benelux Office Products Awards

Laatst bijgewerkt op: 28 - 09 - 2012 | 11:29

Tijdens een feestelijke en informatieve bijeenkomstv werd op de Paper & Conveneince Show in Rosmalen de uitreiking verzorgd van de Benelux Office Product Awards. Innobind werd met 3 awards de grote winnaar, terwijl Bura b.v. met 2 awards werd bekroond. De uitreiking werd omlijst met een panelprogramma onder de naam 'Het kantoor draait door' afgeleid van het TV programma De wereld draait door. Panelleden waren Peter Damman, Jan Mudden en Charly Lammers van Toorenburg. Zij gingen na elke uitreiking in gesprek met de prijswinnaars over het gewonnen product.

Innobind is de absolute winnaar door in drie categorie├źn (Office Equipment, SOHO Products en Marketing Campaign) de award mee naar huis te mogen nemen. Elk jaar wordt door een jury bestaande uit vakmensen uit de kantoorartikelenindustrie nieuwe producten beoordeeld op innovativiteit en kwaliteit. "De awards zijn een erkenning dat Innobind een compleet nieuwe manier van inbinden is met duidelijk voordelen ten opzichte van bestaande inbindoplossingen. Zowel het gebruikersgemak als de milieuvriendelijkheid worden door de jury als bijzonder goed beoordeeld", aldus het jury rapport. De award voor de beste marketing campagne werd gegeven voor de campagne die men voerde op de Paperwolrd in Frankfurt onder de noemer 'No Staples'. een eenvoudige campagne die al snel bezit nam van de beurshallen door het uitdelen van tasjes met die kreet erop.

No Staples

Arthur Anderegg, Managing Director van Innobind, was verheugd over de 3 awards. Het was een 100% score met 3 nominaties. "Met 3 nominaties reken je op 1 maar alle 3 winnen had ik niet verwacht. Het is een droomstart en een leuke erkenning. De meest verrassende en ook leukste award is die voor marketing campagne. Met een beperkt budget was het een uitdaging om op Paperworld de aandacht te trekken, en dat is uitstekend gelukt. Met deze award als bekroning."

Het Innobind systeem werkt met tabs, die in de kantlijn van papieren vellen gestanst worden. "Met deze tabs kunnen twee of meer vellen eenvoudig aan elkaar geklikt worden. Zonder de noodzaak voor  inbindmaterialen kan men hiermee snel een document inbinden. Optioneel zijn covers verkrijgbaar voor een mooie afwerking. Innobind boekjes zijn geheel papiergebaseerd en dus volledig recyclebaar", aldus Anderegg. Het systeem werd op de Paper & Conveneince Show in Den Bosch voor het eerst getoond. "De reacties van de bezoekers waren positief en er was veel interesse. De wat meer  beroepsmatige inbinders waren wel geintresseerd, maar ook iets terughoudender. Hun eigen systemen zijn efficienter en goedkoper. Daarbuij kwam de vraagstelling of de klant bereid is meer uit te geven voor het millieuvriendelijke van het Innobind systeem. Dat is voor ons een uitdaging."

Begin oktober komen de Innobind Office pons en Innobind Covers beschikbaar in Nederland. De distributie in Nederland zal door B├╝hrmannUbbens verzorgd worden. "Een unieke samenwerking: een papiergroothandel die met een inbindsysteem samenwerkt." Naastd e huidige machine is de doelstelling om het assortiment snel uit te breiden.

Volledig overzicht prijswinnaars

De prijs winaars per categorie zijn:

Best Performing Product
Loeff's Patent archief systeem, Loeff's Patent B.V.

Concepts
Ecobuddy, Igepa Belux NV

Copier Fax Printer Doc. Sol.
MC562dn - color MFP OKI, OKI Printing Solutions

Electronic Office Supplies / Computer Accessories
SlingBag DICOTA, Intop Europe B.V.

Furniture, General
WINEA MAXX, WINI Kantoordesign B.V.

Furniture, Seating
LinoSit, Linosit Benelux

Marketing Campaign
NO Staples, Innobind B.V.

Office Design
Unite Schaffenburg, Schaffenburg Office Furniture B.V.

Office Equipment
Innobind Office, Innobind B.V.

Office Interior / Accessories
Privascreen, Nyink

Office Lighting
LED designlamp MAULprimus, Jakob Maul GmbH

Office Products
LabelManager 500 Touch Screen DYMO, NWL Belgium Services BVBA

SOHO Products
Innobind Office, Innobind B.V.

Stationery Products
Staple-Less-Stapler Plus, B.V. Bura

Visual Communication Products

WePresent WiPG 1000 Awind, P2M International

Writing and Drawing Instruments
Energel X BL107 Pentel, B.V. Bura

 


Categorieën: Algemeen Nieuws, Beurzen

Reageren

Uw reactie op dit artikel is welkom.

 
KantoorVak Trends & Design januari-februari 2020

Klik hier voor de laatste editie van het magazine KantoorVak Trends & Design.

Houd mij op de hoogte
Volg ons op  facebook      
Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.