Interior Lifestyle Tokyo 2018 met Holland Paviljoen

Interior Lifestyle Tokyo 2018 met Holland Paviljoen

Laatst bijgewerkt op: 02 - 05 - 2018 | 12:10

Messe Frankfurt Nederland organiseert in 2018 voor de tweede keer een Holland Paviljoen op de Interior Lifestyle Tokyo (ILT), 30 mei tot en met 1 juni. Interior Lifestyle Tokyo is de grootste beurs voor lifestyle concepten, decoratie- en interieur design in Japan met veel exposanten uit Europese landen en met meer dan 27.000 vakbezoekers uit Japan en de nabij gelegen Aziatische landen.

  

Holland paviljoen 2017
Er namen in 2017 drie Nederlandse bedrijven deel aan de beurs in Japan. Mariska Meijers ging op advies van een zakenrelatie naar de beurs en koos er bewust voor om dat in groepsverband te doen. ‘Japan is een vrij ontoegankelijke markt. Sites zijn alleen in het Japans en de mensen spreken gebrekkig Engels, zo hoorde ik tevoren. Gelukkig hadden we een tolk tot onze beschikking en dat was echt nodig want het niveau Engels viel tegen. Omdat de ruimte beperkt was, moesten we een keuze maken uit onze collecties en dat is altijd een gok. Maar ik denk dat het goed heeft uitgepakt. Hoofddoel voor ons was het vinden van een distributeur en dat is gelukt.’ 

Kwaliteit zeer belangrijk
Nooteboom Textiles is een stoffengroothandel voor dames- en kinderkleding en woningdecoratie. Het bedrijf werkt al twee jaar met een agent in Japan, maar was dit jaar voor het eerst zelf op de beurs aanwezig. ‘De kwaliteit is voor Japanners erg belangrijk, dan pas komt de prijs’, zegt sales manager Jacques Lefebvre. ‘Je moet ook geduld hebben om een relatie op te bouwen. Als ze dan akkoord gaan, is het oké.’ Hij denkt dat de beurs ‘goed’ was voor Nooteboom en zegt er een volgende keer ‘zeker’ bij te zijn. 

Goede voorbereiding
Asiades ontwerpt in Nederland meubelen, laat deze produceren in Azië en staat al jaren onder meer op beurzen in Sjanghai en Singapore en was nu voor het eerst in Japan aanwezig. Sales manager Tim van Binsbergen: ‘De beurs is klein, maar hoogstaand. We gingen er heen voor nieuwe prospects en leads, en dat is gelukt. Via social media hadden we onze komst aangekondigd, ook aan onze grotere Japanse accounts die wij van andere beurzen kennen. Er zijn zaken waar je goed op moet letten. In Japan hebben ze geen LinkedIn, de taalbarrière is groot en hun gedrag is ook anders; ze zijn nogal verlegen. Door ons voorwerk kwamen we in contact met de grote baas van een belangrijke winkelketen die meteen de eerste dag kwam binnenlopen. Gelukkig konden we gebruik maken van een tolk want hij sprak totaal geen Engels. Na de beurs zijn we meteen naar de winkel gegaan en met behulp van de Nederlandse ambassade gaan we verder.’ 

Unieke mogelijkheid
Het Holland Paviljoen in 2018 is een unieke mogelijkheid om op uitstekende standlocaties laagdrempelig toegang te krijgen tot de Japanse markt. In de pakket zit alles wat de exposant nodig heeft om van de presentatie ter plekke een succes te maken. De brancheprofessionals treffen in Tokyo een productaanbod dat uiteen loopt van lifestyleconcepten, innovatief meubilair, textiel en interieurproducten, geschenkartikelen, stationery, parfumerie tot alles voor in en rondom de keuken. ”In Japan zijn op het moment in het bijzonder Europese merken erg populair”, zegt Marlies Mekelenkamp van Messe Frankfurt Nederland. “De beurs ILT is heel internationaal georiënteerd met veel Europese exposanten. Wij willen de deelname voor Nederlandse bedrijven zo eenvoudig als mogelijk maken en organiseren hiervoor een Holland Paviljoen.” 

 Voor meer informatie : www.interiorlifestyle-tokyo.jp.messefrankfurt.com   / www.messefrankfurt.nl


Categorieën: Algemeen Nieuws, Beurzen

Reageren

Uw reactie op dit artikel is welkom.

 
KantoorVak Trends & Design januari-februari 2020

Klik hier voor de laatste editie van het magazine KantoorVak Trends & Design.

Houd mij op de hoogte
Volg ons op  facebook      
Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.