Intop Europe stop bedrijfsactiviteiten

Intop Europe stop bedrijfsactiviteiten

Laatst bijgewerkt op: 12 - 12 - 2012 | 15:51

Na een jaar van diverse tegenvallers heeft Intop Europe BV besloten haar bedrijfsactiviteiten stop te zetten. "Voor Intop is 2012 een jaar om snel te vergeten", aldus Roelof Langius.

Het begon dit jaar fout met het faillissement van een groothandel uit Den Bosch. Langius: "Een poging om met een kleiner team verder te gaan kostte meer tijd en geld dan was voorzien. De markt van de commodity kantoorproducten bleef dalen en we dachten het omslagpunt bereikt te hebben rond de zomervakantie. In deze periode kregen we door groei met NeXtime en de Security producten weer positieve resultaten. Tegelijkertijd ontstond er een probleem bij onze deelneming in 3D Tradelink BV en werden we genoodzaakt dit belang af te schrijven. Helaas bleek de financiële wereld, beïnvloed door de negatieve stemming in de markt, geen vertrouwen meer te hebben in de groei van Intop Europe BV. Hierdoor ontstonden problemen met de inkoop en stegen de backorders. Na diverse acties te hebben ondernomen, waaronder mislukte fusiebesprekingen, vinden we het nu onverantwoord om op deze manier verder te gaan."

Langius kijkt wel positief terug op de afgelopen 20 jaar: "We hebben samen met een fantastisch team medewerkers een goede naam opgebouwd in de markt. Hierop moet je zuinig zijn. We kunnen terugkijken op 20 mooie jaren met diverse innovaties van unieke producten en concepten. Verdergaan zou deze goede reputatie beschadigen en wellicht ook leveranciers in problemen brengen. Dit vind ik niet wenselijk en daarom heb ik met het team de moeilijke beslissing genomen om te stoppen. Graag bedanken we alle klanten, collega's en relaties voor deze 20 mooie jaren. De komende dagen gaan we ons bezig houden met de afronding en ons beraden op een nieuwe toekomst. Uiteraard blijf ik beschikbaar voor uw vragen", besluit Langius.

Omdat de bank het faillissement vooralsnog overbodig vond is in overleg met de curator en crediteuren besloten dat Langius zelf aan de bal blijft bij de afhandeling van het faillissement. "Ik ga zelf de debiteuren innen en de voorraden dioe er nog liggen proberen te verkopen."

Het merk NeXtime zal vanaf 1 januari 2013 zelfstandig doorgaan onder de naam NeXtime Benelux b.v. Het merk Linex gaat naar Hamelin.

Alle medewerkers hebben gisteren hun ontslag aangezegd gekregen. "In de komende dagen zullen zij nog volop mee blijven werken om de voorraden zo goed mogelijk te verkopen. Het is alleen wel triest dat ze, zo vlak voor de feestdagen zo'n bericht krijgen."

 


Reageren

Uw reactie op dit artikel is welkom.

 
KantoorVak Trends & Design januari-februari 2020

Klik hier voor de laatste editie van het magazine KantoorVak Trends & Design.

Houd mij op de hoogte
Volg ons op  facebook      
Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.