Jalema BV uit Reuver neemt het failliete Rucol BV over

Laatst bijgewerkt op: 22 - 09 - 2016 | 13:23

Mappenfabrikant Jalema BV uit Reuver heeft op vrijdag 22 april 2016 het failliete Rucol BV uit Ruurlo overgenomen en zet daarmee de productie van de bestaande productlijnen voort. De bedrijfsactiviteiten van Rucol passen uitstekend bij de strategie van Jalema. 

Door de overname verstevigt Jalema haar positie in de markt en is hiermee in staat om haar klanten met een nog breder assortiment te bedienen. 

Het bestaande, brede assortiment van Jalema wordt door de overname aangevuld met het assortiment van het welbekende merk Multo. Dat onder andere bestaat uit ringbanden, schrijfpapier, tabbladen enzovoort. Rucol was daarnaast gespecialiseerd in oplossingen voor papiermanagement, presentatie, opberging en archivering van documenten. De productie van de producten van Multo en Rucol heeft positieve effecten op de productiecapaciteit van Jalema in Reuver en Hoogezand. De overname van Rucol betekent een aanzienlijke uitbreiding van het klantenbestand van Jalema in binnen- en buitenland. 

Snelle afhandeling

De bedrijfsactiviteiten en bestaande voorraad worden de komende dagen verplaatst naar de vestigingen van Jalema in Reuver en Hoogezand. De productie wordt zo snel mogelijk weer opgestart en Jalema probeert de overgang voor klanten van Rucol naar Jalema zo soepel mogelijk te laten verlopen. Mochten er naar aanleiding van de overname vragen zijn met betrekking tot het assortiment, de continuïteit van leveringen van Rucol/Multo of overige zaken, kan contact opgenomen worden met de afdeling Sales Support van Jalema via retail@jalema.com of via +31 77 476 76 50. 

Joan Westendorff

Na vier jaar afwezigheid is eigenaar Joan Westendorff (64) onlangs teruggekeerd als directeur van Jalema. De overname van Rucol past perfect in de uitgezette strategie van Jalema. ‘Met de overname van Rucol wordt het assortiment van Jalema nog verder uitgebreid, waardoor Jalema de kantoorvakhandel en overige handelspartners nog beter van dienst kan zijn’, aldus Westendorff. 

Over Jalema

Jalema BV, een in 1947 opgericht familiebedrijf, is toonaangevend op het gebied van fysiek informatiemanagement. Tevens levert Jalema producten op het gebied van opbergen, archiveren en presenteren. De productie vindt geheel in Nederland plaats, waardoor Jalema een uitstekende kwaliteit garandeert en snel kan reageren op klantspecifieke wensen. Vanuit Nederland en vanuit haar dochterbedrijven in België, Frankrijk, Duitsland en de Verenigde Staten bedient Jalema haar klanten, waaronder e-tailers, retailers, contract stationers, groothandels en inkooporganisaties. Jalema heeft niet alleen jaren ervaring in het produceren van kantoorartikelen, maar is daarnaast ook toonaangevend op het gebied van fysieke en digitale archivering. Zo beheert Jalema bijvoorbeeld vele kilometers archief van diverse klanten in sterk beveiligde gebouwen in Reuver.

Voor uitgebreide informatie over het bedrijf en het productportfolio zie www.jalema.com.


Reageren

Uw reactie op dit artikel is welkom.

 
KantoorVak Trends & Design januari-februari 2020

Klik hier voor de laatste editie van het magazine KantoorVak Trends & Design.

Houd mij op de hoogte
Volg ons op  facebook      
Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.