Jalema BV & Van Scherpenzeel slaan handen in een!

Jalema BV & Van Scherpenzeel slaan handen in een!

Laatst bijgewerkt op: 06 - 01 - 2019 | 13:59

Jalema BV, Nederlandse producent van kantoorartikelen, en Van Scherpenzeel, dé specialist in recycling, upcycling en vertrouwelijke vernietiging van alle mogelijke materialen en producten, hebben besloten hun krachten te bundelen. 

Voor een specifieke selectie kantoorartikelen die Jalema produceert, wordt in de toekomst gebruik gemaakt van gerecyclede materialen die door Van Scherpenzeel worden geleverd. Op maandag 25 juni 2018 werd hiertoe de overeenkomst getekend door Joan Westendorff (eigenaar Jalema BV) en Roger Beuting (Managing Director Van Scherpenzeel).


Mooie samenwerking
Duurzaamheid staat bij vrijwel elke organisatie hoog in het vaandel. Jalema is trots om haar steentje hieraan te kunnen bijdragen. Het is voor Jalema dan ook van belang om te zoeken naar de meest waardevolle partners om te kunnen voldoen aan de verwachtingen van haar klanten. Zo'n samenwerkingspartner is gevonden in Van Scherpenzeel.
Van Scherpenzeel is dé specialist in recycling, upcycling en vertrouwelijke vernietiging van alle mogelijke materialen en producten, zoals kunststof, papier, textiel, glas, droog restafval en vertrouwelijk materiaal en het omzetten daarvan in waardevolle grondstoffen. Van Scherpenzeel is een kennisbedrijf dat de regie voert over uiteenlopende grondstofketens. Ze analyseren afvalstromen en adviseren over de juiste aanpak voor de verwerking hiervan. Van Scherpenzeel maakt onderdeel uit van Veolia Nederland en heeft ruim 650 medewerkers in dienst.
Kwalitatief sterke grondstoffen
De grondstof van Van Scherpenzeel die wordt gebruikt voor de Jalema-producten, komt voort uit gerecyclede plastic cd-hoesjes. Aangezien naast duurzaamheid, ook kwaliteit een belangrijke maatstaf is voor Jalema, is voorafgaand aan het definitieve akkoord de kwaliteit van de grondstof uitvoerig getest. Uit deze testen bleek dat het granulaat dat voortkomt uit de gerecyclede materialen kwalitatief vergelijkbaar of zelfs sterker is dan het huidig gebruikte materiaal. Jalema is ervan overtuigd dat deze overeenkomst een toegevoegde waarde gaat vormen voor de organisatie en is dan ook trots om deze samenwerking aan te kunnen gaan.
Voor meer informatie over Jalema bezoek de website www.jalema.com.


Jalema maakt samen met I-FourC en de Innofabriek deel uit van dezelfde groep. Hierbij is I-FourC expert in digitalisering, externe archivering en ICT-oplossingen. De Innofabriek is een inspirerend initiatief waar ondernemerschap en innovatie samenkomen. Door de combinatie van bijzondere samenwerkingen en nieuwe technieken ontstaat innovatie.


Reageren

Uw reactie op dit artikel is welkom.

 
KantoorVak Trends & Design januari-februari 2020

Klik hier voor de laatste editie van het magazine KantoorVak Trends & Design.

Houd mij op de hoogte
Volg ons op  facebook      
Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.