Jalema groeit en neemt failliete Dataplus GmbH over!

Laatst bijgewerkt op: 24 - 06 - 2019 | 11:42

Op maandag 15 april 2019 heeft producent van kantoorartikelen, Jalema BV, Dataplus GmbH uit Pfullendorf (DE) overgenomen. Dataplus is op de Duitse markt een grote speler op het gebied van bedrukte én onbedrukte kantoorartikelen. Met deze overname zet Jalema de bestaande productielijnen van Dataplus voort en gaat de organisatie met vertrouwen de toekomst tegemoet!

Het assortiment van Jalema groeit!

Met deze overname breidt het assortiment van Jalema fors uit. Directeur Joan Westendorff is dan ook trots op deze overname: “Het mooie van Dataplus is het gegeven dat we niet alleen ons machinepark en ons assortiment uitbreiden, maar ook nieuwe markten gaan bedienen. Zo maakt Dataplus bijvoorbeeld menukaarten voor horecagelegenheden en bedrukte PP-producten voor o.a. golfbanen.”

Dataplus is sterk in de productie van producten gemaakt uit polypropyleen (PP). Tot de collectie behoren o.a. mappen, ringbanden, hechtmappen en verzamelboxen in diverse soorten en maten. Daarnaast verzorgt Dataplus veelvuldig maatwerk voor haar klanten.

Machinepark verhuist naar Reuver (NL)

De bedrijfsactiviteiten van Dataplus worden volledig door Jalema overgenomen. Dit betekent dat het gehele machinepark de komende weken wordt verplaatst naar Reuver (NL). De indeling van de fabrieken in Reuver wordt herzien, zodat het productieapparaat zo effectief mogelijk kan worden ingericht. Deze overname heeft een positief effect op de productiemogelijkheden van Jalema. De overname van Dataplus betekent een aanzienlijke uitbreiding van het klantenbestand van Jalema in binnen- en buitenland.

Productie wordt zo snel mogelijk hervat

Zodra het machinepark naar Reuver is verhuisd, wordt de productie zo snel mogelijk opgestart. Jalema probeert de overgang voor de bestaande klanten van Dataplus zo soepel mogelijk te laten verlopen.

www.jalema.com


Reageren

Uw reactie op dit artikel is welkom.

 
KantoorVak Trends & Design januari-februari 2020

Klik hier voor de laatste editie van het magazine KantoorVak Trends & Design.

Houd mij op de hoogte
Volg ons op  facebook      
Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.