Jalema start Joint Venture in Duitsland en dochteronderneming in Italië

Jalema start Joint Venture in Duitsland en dochteronderneming in Italië

Laatst bijgewerkt op: 17 - 09 - 2012 | 14:27

De internationale ambities van Jalema beginnen steeds meer vorm te krijgen. Met de joint venture die men onlangs heeft gesloten met het Duitse bedrijf Zippel zal men de Duitse markt betreden onder de naam Zippel-Jalema Service GmbH. Jalema zal samen met business partner I-fourC digitale archiefoplossingen en externe archiefopslag gaan verzorgen. Wim de Goei, algemeen directeur van Jalema noemt deze samenwerking 'een unieke kans die op ons pad is gekomen.' Naast deze Joint Venture zal er op 1 oktober een dochteronderneming opgestart gaan worden in Italië, terwijl de bedrijven in Frankrijk en België in de stijgers staan om zich verder te ontplooien in de lokale markten. Lokale logistieke performance en commerciele ontsluiting van producten zijn hier de belangrijkste pijlers. Tot slot verwacht het bedrijf begin 2013 een dochteronderneming in Duitsland te starten die zich zal richten op de verkoop van Office Supplies.

Zippel is een middelgrote onderneming met 75 werknemers die sinds 1906 het beheer van bedrijfsdocumenten verzorgt. Zij ontwikkelen, in nauwe samenwerking met hun klanten, oplossingen voor traditionele archieven die hun waarde in het dagelijks leven steeds bewijzen en kunnen leiden tot aanzienlijke besparingen. Het bedrijf is in de Duitstalige markt uitgegroeid tot een toonaangevende aanbieder van op de klant afgestemde archiefmiddelen. Veel producten van het bedrijf mogen het Duitse milieukeurmerk ‘Blauer Engel’ voeren. De visie van Zippel op Maarschappelijk verantwoord ondernemen sluit daarmee naadloos aan bij de visie die het Nederlandse bedrijf heeft op dit vlak.

De beide bedrijven hebben op 21 augustus jl. een handtekening gezet onder een joint venture in Duitsland. Zippel en Jalema zullen in nauwe samenwerking met business partner I-FourC de Duitse markt betreden met digitale archiefoplossingen en externe archiefopslag. Door de expertise op het gebied van information management en de kennis van de Duitse markt te bundelen wil de Zippel-Jalema Service GmbH nieuwe markten betreden.

De Goei: "Deze joint venture zal in de Duitstalige markt de digitalisering van de bij klanten aanwezige traditionele papieren archieven verzorgen. Door het documentenbeheer van overheidsinstanties, medische instellingen en industriële en dienstverlenende ondernemingen over te nemen, kunnen we een volledig pakket aanbieden, van levering en outsourcing van dossiers tot het beschikbaar stellen daarvan, voornamelijk in digitale vorm, en tot slot vernietiging. Voor klanten wordt de overgang van het klassieke papieren dossier naar de digitale versie uitgevoerd, en dat alles onder één dak." 


De activiteiten zullen vanuit Crossen an der Elster, ten zuiden van Leipzig, ontplooid worden. ‘Middels deze samenwerking versterkt Jalema haar Europese positie ten aanzien van information management en kunnen we ons verder profileren. Met de komst van de digitalisering is het belangrijk nieuwe markten open te breken. Door een combinatie van de juiste mensen op de juiste plek is het een unieke kans die op ons pad is gekomen’, volgens Wim de Goei, algemeen directeur van Jalema. De dagelijkse leiding is in handen van Ralf Thomalla van Zippel. ‘Al tientallen jaren bestaat er een vriendschappelijke band tussen beide bedrijven. De ondernemingen wisselen kennis uit en werken samen op het gebied van productie. Door de oprichting van een gezamenlijke dochteronderneming gaat deze samenwerking nog een stap verder.’

Zoals eerder gemeld is de samenwerking met Zippel op het pad gekomen van het Nederlandse bedrijf. Bij deze samenwerking is de focus gelegd op het Informatie Management Systeem.  Maar hier ligt in de Europese expansie niet de eerste focus. "In Europa zijn we vooral gericht op Office Supplies", aldus Lousanne van Cauwenberghe van Jalema. "Op 1 oktober gaat onze Italiaanse dochteronderneming van start, terwijl we begin 2013 een eigen dochteronderneming hebben in Duitsland. Deze bedrijven zijn gericht op de verkkop van onze office supplies."

De bestaande dochterbedrijven in Frankrijk en België worden op dit moment klaar gemaakt voor een bredere aanpak in de verkoop van de office supplies. Commerciele ontsluiting van de producten, gekoppeld aan lokale logistieke performance moeten de beschikbaarheid en verkrijgbaarheid van de Jalema producten in de landen verbeteren. In Frankrijk betekend dat men vanuit Frankrijk de winkels en dealers zal gaan beleveren, Voor België zullen deze activiteiten worden verzorgd vanuit het in aanbouw zijnde logistieke centrum in Nederland. "En als onze dochterondernemingen starks eenmaal lopen zullen we uiteraard ook kijken hoe we onze Informatie Management Systemen voor digitaal archiveren ook in deze landen kunnen gaan toepassen", aldus Van Cauwenberghe.


Reageren

Uw reactie op dit artikel is welkom.

 
KantoorVak Trends & Design januari-februari 2020

Klik hier voor de laatste editie van het magazine KantoorVak Trends & Design.

Houd mij op de hoogte
Volg ons op  facebook      
Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.