Jalema zet productie in Hoogezand voort en behoudt zo 20 arbeidsplaatsen

Laatst bijgewerkt op: 26 - 01 - 2012 | 15:45

In overleg met de curator van het failliete Atlanta en de voormalige eigenaar Smead, is Jalema er in geslaagd om alle activa van het voormalige Atlanta in Hoogezand over te nemen en daarmee de werkgelegenheid voor een twintigtal personeelsleden te behouden. Dit werd vanmiddag bekend gemaakt op een persconferentie in het gemeentehuis van Hoogezand-Sappemeer.

Joan Westendorff, de voormalig directeur van Jalema heeft via zijn vastgoedonderneming, de voormalige panden van Atlanta gekocht en voor een langere termijn verhuurd aan Jalema.

Dat betekent dat Jalema de productie van hangmappen en formulieren in Hoogezand zal voortzetten en tevens een nieuwe activiteit zal starten. Hiermee gebruikt Jalema 11.500 m² van de aanwezige 16.000 m² bebouwde oppervlakte. Tevens zal Jalema alle nog aanwezige voorraden, bedrijfsmiddelen, rekken en inventarissen overnemen. Voor de overige meters is Westendorff in gesprek met mogelijke huurders. De overname zal officieel per 1 februari ingaan.

Productie in Nederland

Wim de Goei, algemeen directeur van Jalema B.V, is zeer verheugd met de voortzetting van de activiteiten in Hoogezand. 'We hoeven de productie niet te verhuizen, we handhaven de werkgelegenheid en we kunnen de twee magazijnen volledig inrichten voor het opzetten van een nieuwe dienst voor externe archiefopslag genaamd Jalema Archiefspecialist.' Hiermee is Jalema nu reeds succesvol in Reuver. 'Ik ben er trots op dat we als een van de laatst overgebleven Nederlandse producenten van kantoorbenodigdheden en archiefoplossingen investeren in de toekomst en onze activiteiten verder uitbouwen. Wij kiezen heel bewust voor productie in Nederland en hebben Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen hoog in het vaandel staan. We willen initiatieven, zoals de samenwerking met mensen met een verstandelijke beperking en van de sociale werkvoorziening, op termijn ook implementeren in Hoogezand.' Naast de plannen in Hoogezand breidt Jalema haar activiteiten in Reuver ook verder uit met nieuwbouw.

Goed nieuws

Ook wethouder Luijckx van de gemeente Hoogezand-Sappemeer is blij dat Jalema in Hoogezand blijft. 'Het is goed nieuws dat Jalema de naam en de lange verbondenheid van Atlanta kantoorartikelen met Hoogezand-Sappemeer gaat voortzetten. Dat is niet alleen symbolisch van grote betekenis, ook in economische zin is deze doorstart van grote waarde. Aan nieuwe ondernemende ideeën en plannen wil de gemeente Hoogezand-Sappemeer graag de ruimte blijven bieden. Vandaar dat ik Jalema namens het gemeentebestuur van harte geluk en veel succes toewens met deze nieuwe stap in Noord-Nederland.'


Reageren

Uw reactie op dit artikel is welkom.

 
KantoorVak Trends & Design januari-februari 2020

Klik hier voor de laatste editie van het magazine KantoorVak Trends & Design.

Houd mij op de hoogte
Volg ons op  facebook      
Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.