KantoorVak Trends & Design december is verschenen

Laatst bijgewerkt op: 21 - 12 - 2012 | 12:54

Kantoorvak Trends & Design 12-2012 kan elk moment bij de abonnees in de brievenbus belanden.

In deze editie weer veel informatie over alle zaken die spelen in onze vakgebieden. Zo zal er veel aandacht besteed worden aan het komende beurzen seizoen. Paperworld, Souvenir beurs en het nieuwe event Stationery Office & Convenience Days. Maar daarnaast ook aandacht voor de toekomst zoals de uitkomsten van de denktank van Hameco en de visie van Quantore.

logo

Nieuw en uniek vakevent start in februari

Het nieuwe event Stationery, Office & Convenience Days, kortweg SOCD, is meer dan alleen maar een beurs. Door de breedte van het productaanbod, maar ook door de integrale onderdelen zoals congressen, seminars en productpresentaties kan er gesproken worden over een vakevent van formaat.

In oktober werd een nieuw vakevent geboren met als naam Stationery, Office & Convenience Days. De Paper & Convenience Show van VNU werd hierin volledig opgenomen met als gevolg dat er in Nederland nog maar één serieus vakevent voor de kantoorbranche is, met een voor- en najaarsbeurs. De eerste editie wordt van 3 t/m 5 februari 2013 in de Brabanthallen in Den Bosch georganiseerd.

logo beurs

Benut de gunfactor en bied totaaloplossingen corporate segment te leveren.

Quantore Europe zit middenin een veranderingsproces. Het concurrentielandschap is gewijzigd, het aantal klanten neemt toe en er zijn plannen om op termijn direct te gaan verkopen in de corporate markt. Directeur Arnold Theuws blikt in zijn werkkamer in Beuningen kort terug en uitgebreid vooruit. "De kantoorvakhandel wordt een soort logistiek dienstverlener voor bedrijven." Een monoloog.

Conclusies Denktank Hameco

Begin dit jaar werd door inkoopvereniging Hameco De Denktank KVH 2020 opgestart. Doelstelling was om met alle geledingen die werkzaam zijn in de kantoorvakhandel een visie te ontwikkelen voor de toekomst. Uit de gevoerde discussies en gesprekken kwam duidelijk naar voren dat de vakhandel nog wel degelijk een toekomst heeft mits men bereid is om mee te gaan in de veranderingen die nu de wereld overspoelen en te investeren in opleiding en e-commerce.

Hameco

Tijdperk van het nieuwe ELBA ingeluid

Ordners, tabbladen, insteekhoezen: wat kun je daar nog aan vernieuwen vraagt u zich af. Maar bij Elba wisten een aantal industriële ontwerpers deze en andere standaard producten nog gebruiksvriendelijker te maken.

elba

Premium Office Paper

Navigator staat al jarenlang bekend als een prima papiersoort voor printen en kopiëren. Telkens weer weet de fabrikant (grupo Portucel Soporcel) de aandacht op deze papiersoort te vestigen. Dat gebeurt met wereldwijde acties gericht op de consument.

soporcel

Paperworld begint al vóór de beurs

De manifestatie Paperworld begint al (ruim) voor de beurs in Frankfurt. De beurs zelf grijpt van 26 tot 29 januari om zich heen. Maar al voordat u de beurs bezoekt kunt u zich oriënteren via de internetsite www.paperworld.de. Precies een dag eerder begint Christmasworld, waarop u pal na de Kerst van dit jaar alles voor de kerstdagen van eind 2013 kunt zien en inkopen. Ook het gelijktijdig te houden Creativeworld is voor de vakhandel die ook kunstenaarsartikelen en –benodigdheden verkoopt van belang.

paperworld

 

Ambiente 2013 the place to be

Ook dit jaar wordt Ambiente wederom georganiseerd in Frankfurt. Ambiente de beurs voor Living, Giving en Dining opent van 15 tot 19 februari haar deuren voor weer een spetterende en grootse editie.

Ambiente

Lees meer in KantoorVak Trends & Design maart 2012 neem nu een abonnement!


Categorieën: Algemeen Nieuws

Reageren

Uw reactie op dit artikel is welkom.

 
KantoorVak Trends & Design januari-februari 2020

Klik hier voor de laatste editie van het magazine KantoorVak Trends & Design.

Houd mij op de hoogte
Volg ons op  facebook      
Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.