Kantoorvakhandel De Ark in Bussum overgenomen door Boekhandel Los

Kantoorvakhandel De Ark in Bussum overgenomen door Boekhandel Los

Laatst bijgewerkt op: 22 - 09 - 2012 | 17:31

Boekhandel Los uit Bussum heeft uit de failliete boedel van kantoorvakhandel De Ark de vestiging uit Bussum overgenomen. Binnen enkele weken verwachten eigenaren Lenneke Gons en Cor Wiersma de winkel te heropenen. De winkels, die naast elkaar gelegen zijn, zullen in het voorjaar van 2013 worden gerestyled zodat het geheel één uitstraling krijgt. "Toevoegen van een kantoorvakhandel was een grote wens van ons en zijn blij dat het nu mogelijk is, al geeft het wel een dubbel gevoel als we kijken naar de manier waarop dit is gebeurd, zeker voor de getroffen mensen van de Ark", licht Lenneke Gons ons toe.

Binnen enkele weken zal de winkel in de huidige vorm worden voortgezet. "We gaan beginnen met het doorverkopen van de huidige voorraad. Ondertussen gaan we met de leveranciers in gesprek over lopende orders voor de winkel in Bussum. daarnaast gaan we ons nu orienteren op de mogelijkheden. zowel voor de korte termijn als voor de lange termijn. We gaan morgen naar de Paper & Convenience Show en hopen daar veel leveranciers te spreken, daarnaast vragen wij de leveranciers om contact met ons op te nemen om de mogelijkheden te bespreken." Boekhandel Los, onderdeel van Libris, zal in die orientatie geholpen worden door Euretco (voorheen Intres - red.).

Restyling

Begin 2013 is er een volledige restyling van de winkel voorzien. Gons: "De winkels zullen in één stijl opgezet worden en daarnaast zullen de winkels bij elkaar getrokken worden. Da pui zal waarschijnlijk nog wel dit najaar doorgetrokken worden." De overname toont volgens Gons aan dat gespecialiseerde vakhandels met slechts 1 productcategorie het steeds moeilijker krijgen om de consument te blijven boeien. `Als ondernemer moet je de klant blijven boeien. met 1 productgroep, of dat nu boeken zijn of kantoorartikelen, lukt dat niet meer. Vanuit de boekhandel zijn we dit jaar bijvoorbeeld begonnen met leesbrillen wat een enorm succes is. Consumenten willen verrast worden, maar moet wel aanpalend zijn. Ik zie daarin veel kansen. Zeker nu met de combinatie van boeken en kantoorartikelen.`

Cor Wiersma en Lenneke Gons zijn geen onbekenden in het vak. Zij werken al 30 jaar bij Boekhandel Los en hebben die winkel 12 jaar terug via een management buy-out overgenomen. Voor wat betreft de mogelijkheden voor het personeel van De Ark kunnen de nieuwe eigenaren nog geen uitspraken doen. "Vakkennis is wel handig, alleen schijnt het juridisch wat lastig te liggen om de mensen van De Ark over te nemen. Daar zijn juristen nu naar aan het kijken wat de mogelijkheden zijn."


Reageren

Uw reactie op dit artikel is welkom.

 
KantoorVak Trends & Design januari-februari 2020

Klik hier voor de laatste editie van het magazine KantoorVak Trends & Design.

Houd mij op de hoogte
Volg ons op  facebook      
Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.