Lyreco wandelt en fietst tegen borstkanker

Lyreco wandelt en fietst tegen borstkanker

Laatst bijgewerkt op: 29 - 01 - 2016 | 10:48

Lyreco Benelux haalt 5000 euro op voor Think Pink en Pink Ribbon
Op 26 september verzamelden de medewerkers van Lyreco Benelux aan het Benelux distributiecentrum in Vottem om er geld in te zamelen voor de strijd tegen borstkanker.

Het idee voor een jaarlijks vrijwilligersproject ontstond in 2014. Toen namen zo'n 60 Lyreco-werknemers als vrijwilliger deel aan de European Special Olympics. Dit project werd door iedereen bijzonder positief ervaren, zodat er meteen beslist werd om elk jaar zo een project te organiseren.

Managing Director Paul Vieijra: "Tijdens de zoektocht naar een nieuw project waaraan alle 750 medewerkers van Lyreco Benelux zouden kunnen deelnemen, kwamen we op de website van twee fantastische organisaties: Think Pink en Stichting Pink Ribbon. Beide organisaties steunen elk op hun eigen manier de strijd tegen borstkanker. De Belgische organisatie Think Pink is de nationale borstkankercampagne die zich dagelijks inzet voor borstkankerpatiënten en hun familie. De Nederlandse Stichting Pink Ribbon vraagt aandacht voor borstkanker en financiert projecten en onderzoeken op het gebied van behandeling, nazorg en lange termijneffecten van borstkanker. Met als doel een beter en langer leven voor de borstkankerpatiënt."

Een vrouw op zeven krijgt nog altijd borstkanker. Daar wil Lyreco, samen met deze twee organisaties iets aan doen. Bewegen is één van de weinige dingen die je preventief kan doen tegen borstkanker. Daarom riep Lyreco zijn medewerkers op om op 26 september een sportieve uitdaging aan te gaan voor het goede doel. De deelnemers konden vijf of 10 kilometer wandelen en 25 of 50 kilometer fietsen. Elke deelnemer zocht sponsors voor zijn of haar tocht. Dat sponsorgeld, 5000 euro dus, gaat integraal naar Think Pink en Stichting Pink Ribbon.


Reageren

Uw reactie op dit artikel is welkom.

 
KantoorVak Trends & Design januari-februari 2020

Klik hier voor de laatste editie van het magazine KantoorVak Trends & Design.

Houd mij op de hoogte
Volg ons op  facebook      
Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.