Maped gaat voor verdergaande certificering  in Europa

Maped gaat voor verdergaande certificering in Europa

Laatst bijgewerkt op: 09 - 11 - 2016 | 17:35

De Franse fabrieken van Maped, wereldspeler op het gebied van school- en kantoorartikelen, zijn nu al gecertificeerd volgens de nieuwe ISO 14001:2015 norm. Daarnaast werd ook het OHSAS 18001 certificaat behaald.

Jaar na jaar laat het wereldwijd opererende Maped groeicijfers zien als producent en distributeur van kwalitatieve stationery producten voor gebruik op school, thuis en kantoor. Niet alleen de groei in omzet van de familieonderneming zet voort, ook voor het halen van de  Maped's eigen gestelde ambities op zowel sociaal- als ook milieugebied zijn wederom grote stappen gezet. De verantwoordelijkheid hiervoor wordt bevestigd met de recente toekenning van de ISO 14001:2015 norm en het behalen van het OHSAS 18001 certificaat.

ISO 14001, de meest erkende norm ter wereld voor het milieumanagementsysteem, is hiermee opgenomen in de bedrijfsprocessen van Maped. De gezondheid en veiligheid van de inmiddels meer dan 2.100 Maped medewerkers is gewaarborgd door OHSAS 18001, wereldwijd de geaccepteerde norm voor het arbomanagementsysteem.

Maped (Manufacture d'Articles de Précision Et de Dessin) S.A.S., opgericht in 1947, is een Frans familiebedrijf dat is gevestigd in Annecy in de Franse Alpen. Sinds de oprichting is Maped gespecialiseerd in de fabricage van passers. Na 1985 is het producten gamma spectaculair uitgegroeid in de drie verschillende segmenten, school supplies, office supplies en schrijfwaren.

Maped ontwikkelt haar eigen producten en heeft inmiddels al meer dan 50 actieve internationale patenten en 380 geregistreerde productdesigns op haar naam staan. Daarnaast komt de differentiatie in producten mede voort uit overnames van o.a. Mallat, producent van gummen, en MORS, fabrikant van tekeninstrumenten in 1992, en de overname van de Duitse Helit groep in 2006. In het jaar 2012 is het Britse Helix ook door de groep overgenomen.

Kenmerkend voor Maped producten zijn het innovatieve karakter en de kwaliteit. Zorg voor het milieu is bij Maped al aandachtspunt bij de ontwikkeling en design van het product. Vooruitstrevend is de Maped Greenlogic lijn met producten van gerecycleerde materialen en verpakkingen.

Vandaag de dag worden de Maped producten geproduceerd in totaal zes gecertificeerde fabrieken in Frankrijk, Duitsland, China en Mexico en beschikt men over in totaal zestien vestigingen in onder meer Argentinië, Brazilië, Duitsland, de VS, Canada, Spanje, China en Nederland. Maped, vertegenwoordigd in 125 landen, heeft een omzet van ruim 160 miljoen euro. Wereldwijd zijn er ruim 2200 mensen werkzaam.


Reageren

Uw reactie op dit artikel is welkom.

 
KantoorVak Trends & Design januari-februari 2020

Klik hier voor de laatste editie van het magazine KantoorVak Trends & Design.

Houd mij op de hoogte
Volg ons op  facebook      
Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.