MAUL investeert in de productielocatie in Duitsland

MAUL investeert in de productielocatie in Duitsland

Laatst bijgewerkt op: 21 - 08 - 2017 | 15:30

Met een geplande investering van € 900.000 moderniseert MAUL GmbH, de kunststofproductie. In de fabriek in Kirchen werd reeds een nieuwe spuitgietmachine geĆÆnstalleerd. Dat is slechts het begin, voor het einde van het jaar staat er namelijk nog een vernieuwing van een machine op de planning. Zo brengt MAUL, dat uit overtuiging vele producten produceert in Duitsland, haar productietechnologie op de nieuwste en duurzaamste stand.

De voordelen spreken voor zich: Met de nieuwe machines is een energiebesparing van wel 45% mogelijk. Daarom ontvangt het project ook een subsidie vanuit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de Europese Unie en van de deelstaat Rijnland-Palts. 

Bovendien zijn de volledige elektrische precisiemachines, elk verbonden met een industriĆ«le robot, gericht op nauwkeurigheid. Zo zijn tot 35% snellere wisseltijden mogelijk, maar ook de fysieke belasting van de machine-insteller wordt sterk gereduceerd. MAUL blijft hierdoor sterk competetief met zijn mededingers uit het Verre Oosten. Deze machine produceert o.a. delen voor de weegschalen, bureaulampen, tekenplaten maar ook de kappen voor de magneten. 

Met deze investering laat MAUL duidelijk zien, dat er veel waarde wordt gehecht aan de productielocatie in Duitsland.  'Het geloof in de locatie in Duitsland is reeds te zien in de bedrijfsgeschiedenis', aldus Kees Broekman, international key account manager van MAUL. Hij vervolgt: 'Sinds 1912 produceren wij als middelgroot familiebedrijf in Duitsland. De verantwoordelijkheid voor het personeel en milieu stonden hierbij altijd al centraal. Dat blijft ook zo in de toekomst, omdat we de waardeketen in eigen land en Europa behouden. 5 jaar geleden heeft MAUL, met dezelfde redenen, reeds geinvesteerd in een nieuwe machine voor de productie van de verschillende modellen flipovers, toen bedroeg de investering ook ruim € 450.000,00

MAUL behaalt met 175 medewerkers, een omzet van 21 miljoen euro.


Reageren

Uw reactie op dit artikel is welkom.

 
KantoorVak Trends & Design januari-februari 2020

Klik hier voor de laatste editie van het magazine KantoorVak Trends & Design.

Houd mij op de hoogte
Volg ons op  facebook      
Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.