Najaars beurzen seizoen goed van start

Laatst bijgewerkt op: 11 - 09 - 2012 | 08:26

Het (inter)nationale beurzenseizoen is van start gegaan. Eind augustus begonnen met de Tendence in Frankfurt, vorige week deTrade mart najaarsbeurs in Utrecht terwijl op dit moment de Retail Market in Houten gaande is. En volgende week volgt daarbij dan in Den Bosch de 7de editie van de Paper & Convenience Show. En hoewel allemaal verschillende beurzen, een ding hebben de afgelopen en lopende beurs al met elkaar gemeen: Ze geven de markt situatie in het retaillandschap goed weer: Iets minder bezoekers, ietsklienere orders, maar wel een positief sentiment. Het blijkt dat retailers als ondernemers vertrouwen lijken te houden in de nabije toekomst.

‘’De Najaarsbeurs was een weerspiegeling van de huidige marktsituatie, iets minder bezoek en kleinere orders. Aan de andere kant was duidelijk sprake van een positieve stemming en sentiment’’, concludeert projectmanager Jurgen Pietersen van VNU Exhibitions. ‘’De detaillisten waren bereid tot orderen dus de kwaliteit was goed. Liefst 85% was eindbeslisser en 13% medebeslisser. Hoge percentages en daarmee is de Najaarsbeurs de place to be voor Retail Nederland om inkopen te doen. Dit wordt bevestigd door de evaluatie onder bezoekers. Liefst driekwart beoordeelde het aanbod als goed tot zeer goed’’.

Opvallend is dat de bezoekers de beurzen steeds vaker aangrijpen om op de hoogte te blijven van de meest actuele ontwikkelingen in hun specifieke vakgebieden. Het traditionele orderen verschuift daarmee naar de 2de plaats in bezoekmotieven. Dat vergt wel een aanpassing in de instelling van de aanwezige exposanten.

Tendence

Op de Tendence in Frankfurt waren ook minder bezoekers dan de voorgaande editie. Op deze internationale beurs werd dat met name veroorzaakt door het wegblijven van de buitenlandse bezoekers. Een daling die werd verwacht door de organisatie als gevolg van de internationale economische problemen. Opvallend was wel dat er ook een daling was vanuit het verre oosten, zowel in exposanten als bezoekers.

Maar ook hier gold dat de bezoekers tevreden waren over het aanbod en de richting waarop de beurs en de markt zich beweegt aldus de organisatie op basis van gesprekken met exposanten en bezoekers.

Retail Market

Op de eerste dag van de Retail Market heerste ook een positieve stemming. Er was een goede opkomst tijdens de eerste dag. Vooral de stands van de boekenuitgevers hadden het druk deze eerste dag. En ook hier heerste een positief sentiment. Een van de bezoekers gaf als reden voor zijn optimisme dat hij enorm uit kijkt naar het laatste kwartaal. Een kwartaal wat nooit te voorspellen valt. Juist daarom is het leuk om retailer tezijn ondanks deze lastige periodes aldus deze bezoeker.


Categorieën: Algemeen Nieuws, Beurzen

Reageren

Uw reactie op dit artikel is welkom.

 
KantoorVak Trends & Design januari-februari 2020

Klik hier voor de laatste editie van het magazine KantoorVak Trends & Design.

Houd mij op de hoogte
Volg ons op  facebook      
Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.