Omzet detailhandel krimpt

Laatst bijgewerkt op: 18 - 12 - 2011 | 19:18

De detailhandel heeft in oktober 1,7% minder omgezet dan in dezelfde maand een jaar eerder. Dat heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donderdag bekendgemaakt. Winkels met consumentenelektronica en textielsupermarkten hadden de grootste omzetdaling.

 In oktober 2010 is de omzetontwikkeling in de detailhandel negatief beïnvloed door een minder gunstige samenstelling van koopdagen dan in oktober 2009. Na correctie voor dit effect is er echter sprake van een omzetgroei van ongeveer 1 procent. Dit blijkt uit cijfers van het CBS.

Non-foodwinkels behaalden in oktober bijna 4 procent minder omzet dan in oktober een jaar eerder. Vooral het volume kromp, de prijzen bleven vrijwel gelijk.

Binnen de non-foodsector boekten vooral winkels in woninginrichting en kledingwinkels minder omzet. De kledingwinkels noteerden een maand eerder juist een flinke omzetgroei. De winkels in voedings- en genotmiddelen boekten in oktober 1 procent minder omzet dan in dezelfde periode van 2009. Dit is vooral te wijten aan bijna 4 procent omzetkrimp bij de speciaalzaken in voedings- en genotmiddelen. Bij supermarkten was de omzet nauwelijks lager.

De detailhandel via Internet behaalde in oktober de hoogste omzetgroei binnen de detailhandel. De omzet in deze branche was ruim 11 procent hoger dan een jaar eerder. Deze detaillisten behalen het hele jaar al hogere groeicijfers dan de detaillisten via winkel.

Bron: CBS


Reageren

Uw reactie op dit artikel is welkom.

 
KantoorVak Trends & Design januari-februari 2020

Klik hier voor de laatste editie van het magazine KantoorVak Trends & Design.

Houd mij op de hoogte
Volg ons op  facebook      
Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.