Ontwerp Marry van Baar wint tweede editie publieksprijs

Ontwerp Marry van Baar wint tweede editie publieksprijs

Laatst bijgewerkt op: 15 - 01 - 2014 | 09:24

De Mooiste Boekomslag van 2013 is die van 'De Poolster' van Anna Chojnacka, ontworpen door Marry van Baar. Op nummer twee eindigde 'Het raadsel van alles wat leeft' van Jan Paul Schutten, illustraties door Floor Rieder, en de derde plek is voor 'Down to Earth' van fotograaf Sacha de Boer en Jacob-Jan Boerma. Zo luidt de uitslag van de tweede editie van de door Libris georganiseerde publieksprijs. In totaal stemden bijna 1.500 lezers op de website van Libris. Zij zijn hiertoe opgeroepen via Twitter, Facebook en de Libris-nieuwsbrief.

Een goed omslag zegt iets over de inhoud van het boek. Om deze reden riep Libris deze verkiezing in 2012 in het leven – als keuzehulp bij de uitbreiding van de boekenkasten van haar klanten. Consumenten kozen uit een shortlist van vijftien titels. Daarnaast konden ze zelf een boek nomineren. Opvallend aan de top 3 van dit jaar is, dat die zowel een literaire roman en een kinderboek, als een kookboek bevat. De grote winnaar van 2012 was 'Stoner' van John Williams.

"Het winnen van deze prijs is de verdienste van zowel de auteur en de vormgever, als de uitgever. Consumenten kiezen voor een boek dat hen aanspreekt, en daar maakt de omslag een groot deel van uit", zegt Marcel de Groot, Marketing Manager van Libris.

"De omslag speelt niet alleen een doorslaggevende rol bij de aanschaf door de consument, ook voor de inkoop is de omslag van groot belang", zegt Jan Peter Prenger, Inkoper bij Libris. "Steeds vaker worden Libris en de Libris-boekhandelaar door uitgevers om advies gevraagd over de omslag van een boek."


Categorieën: Algemeen Nieuws

Reacties

  • kan ik wat informatie hebben over marry van baar? voor een werkstuk. groetjes, iris

    iris kuiken - 01 - 03 - 2017 | 18:04

Reageren

Uw reactie op dit artikel is welkom.

 
KantoorVak Trends & Design januari-februari 2020

Klik hier voor de laatste editie van het magazine KantoorVak Trends & Design.

Houd mij op de hoogte
Volg ons op  facebook      
Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.